Generic selectors
Exacte woorden
Titel
Content
Categorie
Energie
Internet
Mobiel
Verzekeren

Alle klanten van NL energie moeten dubbel betalen

De Nederlandse energie maatschappij stuurt vanaf 1 september 2015 de energierekening van te voren in plaats van achteraf. Dus alle klanten krijgen in september een dubbele energierekening. En daar zijn veel mensen niet zo gelukkig mee. Niemand zit te wachten op een dubbele energierekening. Stelt u zich eens voor. U heb net een moeilijke maand achter de rug, of misschien heeft u het wel structureel moeilijk.. Dan komt een dubbele energierekening al helemaal niet goed uit.. De Nederlandse energie maatschappij niet. Want zij slepen aankomende maand maar liefst 750.000 x gemiddeld 150 euro per klant binnen. Dat is omgerekend €112.500.000.

Behalve dat het een vreemde gang van zaken is, moet u zich ook gaan afvragen of dit wel slim is. Want hebt u eenmaal de dubbele energierekening betaalt, deze krijgt u nooit meer terug als u klant blijft. De NLE noemt het dan ook niet meer betalen, maar eerder betalen.

Het lijkt erop dat de energiemaatschappij er mee weg komt omdat het wettelijk is toegestaan. Maar waarom doet de Nederlandse energiemaatschappij dit eigenlijk. Volgens de maatschappij zelf doen ze dit om de kosten die ze maken aan wanbetalers te kunnen dekken. Met andere woorden, de mensen die wel trouw elke maand de energierekening op tijd betalen moeten nu dus extra betalen omdat mensen met betalingsproblemen de energierekening niet meer kunnen betalen.

Overstappen zonder boete

Als u klant bent bij de Nederlandse energie maatschappij en u wilt geen dubbele energierekening betalen, dan kunt u als u wilt overstappen naar een andere energieleverancier.Klanten die geen klant meer willen zijn bij de NLE hoeven geen overstap boete te betalen vanwege het vroegtijdig verbreken van de overeenkomst. Dat is ook logisch want u was niet op dezelfde voorwaarden klant geworden als dat de NLE nu heeft veranderd.

Geen welkomstpremie

Kreeg u omdat u recent nog had gekozen voor energie van NLE een welkomstpremie (aan het einde van het jaar)? Let op. De NLE hoeft u deze welkomstpremie dan niet uit te betalen. Als u kiest om over te stappen vanwege de nieuwe betalingscyclus, dan maakt u net zo goed inbreuk op de contractsvoorwaarden. Hierdoor is de NLE niet meer verplicht u de welkomstpremie uit te betalen.