Generic selectors
Exacte woorden
Titel
Content
Artikelen
Pagina's
Categorie
Energie
Internet
Mobiel
Verzekeren

Energie vergelijken loont

Steeds meer mensen willen weten wie de goedkoopste energieleverancier van Nederland is. Logisch ook. Want uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is gebleken dat duizenden huishoudens fors kunnen besparen als ze kiezen voor een goedkopere leverancier voor hun gas en elektriciteit, oftewel energie. Heeft u een gemiddeld energieverbruik dan kan uw besparing al snel oplopen tot in de honderden euro’s per jaar.

Sinds de Nederlandse energiemarkt op 1 juli 2004 werd vrijgegeven kunnen nieuwe energieleveranciers toetreden en concurreren met de traditionele energiebedrijven zoals Nuon, Essent en Eneco. Dit heeft ervoor gezorgd dat er anno 2017 meer dan 30 verschillende aanbieders op de markt aanwezig zijn. Kiest u voor de goedkoopste energieleverancier dan is de kans groot dat u honderden euro’s kan besparen omdat het prijsverschil tussen de aanbieders flink uiteen loopt.

Welkomstkortingen en lage energietarieven

Sommige aanbieders geven alle nieuwe klanten een zogenaamde welkomstkorting of bieden extra lage tarieven voor gas en elektriciteit. Er zit echter wel een addertje onder het gras. Wanneer de termijn van het eerste energiecontract is verlopen krijgt u weer de normale tarieven berekend. U krijgt geen extra lage tarieven en die hoge welkomstkorting die u bij aanvang kreeg is ook niet meer van toepassing. Daarbij komt dat de energieprijzen van tijd tot tijd veranderen. Dit kan in uw voordeel werken, maar ook in uw nadeel.

Prijzen en acties van energie vergelijken

Wilt u een prijsvergelijking maken van alle energieleveranciers?

Op Energievergelijking.nl kunt u energie vergelijken onafhankelijk van energieleveranciers. U krijgt gratis een objectieve vergelijking van alle beschikbare energiecontracten. Door een aantal gegevens in te vullen zoals uw verbruik en postcode kan de energievergelijker van Energievergelijking.nl precies uitrekenen welk contract voor uw situatie en voorkeuren de voordeligste keuze is.