Generic selectors
Exacte woorden
Titel
Content
Post Type Selectors
Categorie
Beste
Beste
Energie
Internet
Mobiel
Verzekeren
1.7

no prev

Aanbiedingen

scores

Algehele indruk
Energietarieven
‘Eerlijkheid’ product
Verkoopmethoden
Overstapproces
Service
Klachtafhandeling
Facturatie
Inlogomgeving
Aanbevelenswaardig?
Gemiddeld oordeel
0 positief – 1 negatief

Top 5

Schrijf ervaringen en maak zo kans op een gratis vvv waardebon van 50 euro!

Engie energie

Engie Energie is een energieleverancier. Bij Engie energie kunnen particuliere en zakelijke klanten terecht voor de levering van energie en gas. Deze energieleverancier werd in Frankrijk opgericht onder de naam GDF Suez. Zij produceren tevens energie en gas. Zo zijn ze op meerdere vlakken actief. Het onderdeel Engie LNG Solutions houdt zich bezig met vloeibaar gas in Europa. Het hoofdkantoor van Engie zetelt in Parijs in Frankrijk.

Engie energie in België

In België namen zij Tractebel en Electrabel over en leveren onder de naam Engie Electrabel energie en gas aan Belgische huishoudens. Nederlandse consumenten kunnen kiezen uit verschillende groene energie bronnen. Dit kan afkomstig zijn uit zonne-energie, windenergie of waterkracht bij Engie. Het gas van Engie is bosgecompenseerd. Bent u eigenaar van een set zonnepanelen dan ook kunt u bij deze energieleverancier terecht. Of denk aan de energielevering voor uw elektrische laadpaal.

Eigen energiebron kiezen

Zo kan er zelf een energiebron gekozen worden, 100% zonne-energie of u krijgt de keuze voor Nederlandse windenergie. Welk product u ook kiest u weet altijd waar uw stroom vandaan komt. Bekijk snel de aanbiedingen van Engie Energie en bekijk of zij de goedkoopste zijn. Door alle energie aanbiedingen te vergelijken kunt u snel bekijken of deze energieleverancier iets voor u is.

Zakelijke energie kan ook gekozen worden bij Engie Energie. Aan de hand van uw verbruik kunt u bekijken welke producten het beste aansluiten bij uw bedrijf. Particulier of zakelijk Engie biedt klanten ook ondersteuning bij het efficiënt omgaan met het verbruik. Zij bieden verschillende bespaar oplossingen die helpen het verbruik te verlagen.

Engie energie ervaringen

Geef Engie energie een beoordeling

1 Engie energie ervaringen

Willem
25/01/2019
via website
thumbs down

Twee jaar geleden ben ik overgegaan van Essent naar Engie. De Colporteur van Engie deed mij een “aantrekkelijke” aanbieding en omdat het contract met Essent bijna voorbij was ben ik overgestapt. De colporteur heb ik een kopij contract van Essent overhandigd zodat Engie exact op de hoogte is van de datum waarop het contact kan overgaan. Niet dus… Het contract ging bij Engie direct in, dus 2 maanden te vroeg. Dit hield in dat ik 2 maanden het voorschot van maandelijks 425,00 aan zowel Engie als Essent heb betaald. Ik heb dus 850,00 euro teveel betaald.
Bij een contactopname met Engie kreeg ik te horen dat zij dit erg vervelend vonden. Wat blijkt????? Voor “dergelijke gevallen” staat een vaste vergoeding van 125,00 !! Het komt dus vaker voor. Goeie handel Engie! 850,00 euro ontvangen en 125,00 euro vergoeden.

Bij het indienen van een klacht kom je tot de ontdekking dat de klantenservice een hoge kwantiteit en een lage kwaliteit bevat. Keer dit om en geef je overduidelijke fout gewoon toe. Door steeds weer een nieuwe contactpersoon te laten reageren doet men een poging om je te vermoeien in de hoop je het er bij laat zitten.

Ook was er contact met een van de vele “managers”. Zijn opmerking was dat ik ook een eigen verantwoordelijkheid hierin draag en dat ik e.e.a. beter had moeten controleren. Haaallooo Manager, je hebt mijn contract ontvangen zodat je de datum van overname kan aflezen en omdat er een fout door jullie is gemaakt neem ik juist mijn verantwoordelijkheid door dit te melden.

Na bijna 2 jaar werd er 425,00 euro aan mij vergoed. Oke, zou je denken, deel 2, nu de resterende 425,00 euro nog. Vergeet het maar… tientallen contactpersonen en het hele circus begint weer van voor af aan. Bij de zoveelste contactopname werd me medegedeeld dat Engie 425,00 euro uit coulantie hadden terug betaald!!??

Ongelooflijk. Welk ander bedrijf kan zich een zo incompetente dienstverlening permitteren? Arrogantie en hebzucht ten top. De uit overmacht bestaande kracht doordat je vast zit aan een contract wordt hier overduidelijk gehandhaaft.

Engie, neem je verantwoordelijkheid door kwantiteit aan personeel om te zetten naar kwaliteit zodat je je mooie marketingverhaaltjes ook waarmaakt.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Engie energie 0.83 stars 1 reviews