Generic selectors
Exacte woorden
Titel
Content
Post Type Selectors
Categorie
Beste
Beste
Energie
Internet
Mobiel
Verzekeren
2.2

Aanbiedingen

scores

Algehele indruk
Energietarieven
‘Eerlijkheid’ product
Verkoopmethoden
Overstapproces
Service
Klachtafhandeling
Facturatie
Inlogomgeving
Aanbevelenswaardig?
Gemiddeld oordeel
32 positief – 467 negatief

Top 5

Schrijf ervaringen en maak zo kans op een gratis vvv waardebon van 50 euro!

Oxxio

Oxxio heeft met 354.000 klanten ongeveer 5% van de totale markt in handen en werd in 2000 opgericht. Oxxio is vooral bekend van het poppetje van de reclames, en staat voor dat zij het anders doen dan de rest (als jonge en energieke leverancier). Oxxio heeft veel geïnvesteerd in de klantenservice, die voor enkele jaren geleden nog ondermaats was. Daarnaast levert Oxxio groene stroom, en kunnen de klanten dankzij de Energiemonitor hun uitgaven in de gaten houden. In 2011 werd Oxxio verkocht door het Britse moederbedrijf voor de prijs van 72 miljoen aan Eneco.

Oxxio ervaringen

Geef Oxxio een beoordeling

506 Oxxio ervaringen

Sjaak terpstra
05/11/2019
via website
thumbs down

GA NOOIT MET OXXIO IN ZEE! Afgezien van het feit dat men niet te bereiken is en je als klant het allemaal zelf mag ”uitzoeken” word je het hele jaar en worst voor gehouden met je lage maandelijkse verbruik maar kom je aan het einde van het jaar terug van een koude kermis. Afspraken en beloftes worden niet nagekomen of ineens ontkent, alle collega’s spreken elkaar tegen met onwaarheden en sturen je van het kastje naar de muur. Sommige geven zelfs indirect aan niet eerlijk te mogen zijn van ”de baas” en dus moeten liegen en zo de consument moeten misleiden om extra geld in het laatje te brengen. Zelfs nadat er meermaals is gebeld in het afgelopen jaar met Oxxio en daarbij word aangegeven dat het verbruik in de mails klopt en leidend is, word dit eerst ontkent en word er nu ineens gezegd dat er geen rechten kunnen worden ontleend aan de mails en uitspraken van de telefonistes. Sommige komen zelfs met een vreemd verhaal dat zei achteraf zelf de tarieven naar wens mogen aanpassen zoals zij dit willen…Kortom mensen, GOEDKOOP IS DUURKOOP! Ik ben bewust 50% meer gaan betalen t.o.v. vorig jaar om zo save te zitten en gek genoeg moet ik praktisch weer hetzelfde bedrag bij betalen ondanks bepaalde collega’s mij bijna 300,- terug hebben beloofd! LET OP! OXXIO bedonderd en misleid de consument je bent uren /dagen/ weken/ maanden aan het bellen en mailen maar komt geen stap verder.Als je lid wilt worden is men uiterst vriendelijk, heb je een moeilijke vraag of kritiek wimpelt men je zonder pardon af of gooit de hoorn erop.DE collega’s welke mij in het gelijk stelde zijn zogenaamd steeds niet aanwezig/of niet bereikbaar of ze komen met een smoes dat ze je niet mogen doorverbinden en anders hun baan verliezen. Ze weten dus dat ze fout zitten maar blijkbaar accepteert de gemiddelde Nederlandse consument dut allemaal anders komen ze er niet zo vaak mee weg! Hieronder zal nu een mooi bericht komen van Oxxio :”wat vervelend voor u wij kijken graag samen naar een oplossing, kunt u contact met ons opnemen? ”Trap hier niet in, want er word niks gedaan voor je, dit is allemaal schijn naar de buitenwereld. Als u geld en tijd u lief is, vermijd dat Oxxio!
De oplossing
Mijn geld netjes overmaken waar ik volgens afspraak recht toe heb. Zo niet mij de opnames verstrekken van de telefoongesprekken en de kosten van de rechtszaak op zich te nemen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Francien
29/08/2019
via website
thumbs down

Absurd hoge eindafrekening binnengekregen die niet kan kloppen. Ik woon alleen en werk meer dan 40 uur, dus ik ben weinig thuis. Ook kook ik bijna niet. Nu een eindafrekening van €900,- gekregen wat ik in 6 maanden tijd moet ophoesten naast de gewone rekeningen. Ik betaal nu bijna €400,- per maand aan alleen de oxxio. Waarvan nu €230,- als nieuw maandbedrag en €150,- per termijn voor de eindafrekening een half jaar lang. Oxxio blijft erbij dat het klopt, slecht bedrijf dat mensen kaal plukt.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Oxxio_overstapper
03/07/2019
via website
thumbs up

Ik had een jaarcontract bij Oxxio jul2017-jul2018. Heb vervolgens en nieuw jaarcontract geaccepteerd jul2018-jul2019. Nu bij de jaarafrekening blijkt dat Oxxio een smokkeldag tussen de twee jaarcontracten heeft geplaatst die wordt afgerekend tegen veel hogere tarieven dan die van de 2 contracten.
Chat service geprobeerd: had u in de contracten moeten lezen dat er een dag kwijt is.
Financieel gaat het maar over een paar dubbeltjes. Maar toch steekt dit. Weg vertrouwen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Kok
19/06/2019
via website
thumbs down

Slechte service

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Cennet
27/05/2019
via website
thumbs down

Rotzooi, je betaald je rekening en nog durven ze 40euro incasso kosten te eisen. Doe je dit niet dreigen ze met een incasso bureau. Vermijd dit bedrijf! Enige wat je hier bent is een nummertje die geld oplevert. Service verlenen ho maar! Zelfs als je 6 weken ziek bent geweest. Vermijd dit bedrijf.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Joey
30/04/2019
via website
thumbs down

Een verschrikkelijk bedrijf.

Hoewel de beoordelingen van Oxxio erg slecht zijn, heb ik er toch voor gekozen mij aan te melden bij Oxxio omdat zij het meest voordelige tarief bieden. Ik hoopte dat de beoordelingen die ik las overdreven waren. Ik had het mis.

Begin Februari heb ik mij aangemeld bij Oxxio. Per 22 februari zou gas en stroom van Oxxio daadwerkelijk ingaan. Op 29 februari ontving ik een brief van Liander, de netbeheerder, dat ik binnen een week zou worden afgesloten als ik geen nieuwe aanbieder van gas en stroom zou hebben. Dit was erg bijzonder, want ik had toch echt een bevestiging van 22 februari.

Oxxio is helaas alleen te bereiken per chat, en dus niet telefonisch. Na de situatie te hebben uitgelegd werd mij verteld “er lijkt een technisch probleem te zijn, je moet je even opnieuw aanmelden”. Enfin, kan gebeuren, dus ik meld me opnieuw aan. Deze keer met de spoedprocedure omdat er nogal haast achter zat.

Omdat mijn oude account blijkbaar nog wel bestond in het systeem, kon ik niet inloggen in het Oxxio account waardoor ik het maandbedrag niet kon aanpassen. Waar het maandbedrag op gebasseerd was weet ik niet, maar dit was ongeveer 2 keer zo hoog als mijn daadwerkelijke verbruik. Na hierover opnieuw contact te hebben gehad via de chat, zou het worden opgelost. Helaas werkte het account na 2 weken nog niet en heb ik daarna nog 3 keer contact via de chatfunctie moeten hebben om het werkend te krijgen.

Inmiddels is het april, en kreeg ik afgelopen week tot mijn grote verbazing een e-mail waarin mijn opzegging wordt bevestigd, samen met een opzegboete van €100,-. Ik heb mijn contract niet opgezegd.

Na opnieuw contact te hebben gehad, werd mij verteld dat dit opnieuw een technische fout is en dat dit onderzocht zal worden. Ik heb mij zojuist voor de 3e keer aangemeld en kan tot op heden niet in mijn account. Het maandbedrag is nu nog hoger dan voorheen en ik kan dit niet aanpassen.

Ik heb zo het gevoel dat dit nog niet het einde is van de blunders van Oxxio.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
1 9 10 11
Oxxio 1.10 stars 506 reviews