Generic selectors
Exacte woorden
Titel
Content
Post Type Selectors
Categorie
Beste
Beste
Energie
Internet
Mobiel
Verzekeren
2.1

Aanbiedingen

scores

Algehele indruk
Tarieven
‘Eerlijkheid’ product
Verkoopmethoden
Overstapproces
Service
Klachtafhandeling
Kwaliteit product
Facturatie
Inlogomgeving
Aanbevelenswaardig?
Gemiddeld oordeel
1 positief – 13 negatief

Top 5

Schrijf ervaringen en maak zo kans op een gratis vvv waardebon van 50 euro!

Online

Online is in 1994 onder de naam EuroNet gestart, zij behoorde tot de pioniers van het Nederlandse Internet! In 1998 ging EuroNet samen met France Telecom.  In 1999 werd EuroNet opnieuw aan de Nederlandse markt gepresenteerd als Wanadoo, en in 2004 was Wanadoo de tweede provider binnen Nederland . In 2006 werden alle diensten van France Telecom samengevoegd naar de naam Orange waarna in 2007 het Nederlandse Orange werd over gekocht door het Duitse T-Mobile, waarna die naam weer werd aangehouden maar er in 2011 toch besloten is om onder Online.nl verder te gaan. Leuk weetje: Bij EuroNet waren ze de eersten ter wereld, die internet in een doos in de winkels te koop hebben aangeboden.

Online ervaringen

Geef Online een beoordeling

14 Online ervaringen

Ruud
30/07/2020
via website
thumbs down

Denk eerst na voordat u daar klant wordt! Ze komen halverwege het jaarcontract zomaar ineens met een prijsstijging! Vervolgens na twijfel klant gebleven maar ons internet was overgenomen door andere provider. Online heeft mij vervolgens weken aan het lijntje gehouden dat ze niet wisten wat het probleem was. Medewerkers roepen allemaal wat anders aan de telefoon. Soms een uur na elkaar. Dat is op een gegeven moment heel ongeloofwaardig. Probleem was volgens hen niet op te lossen en ik moest maar vertrekken als klant. nog nooit zoiets meegemaakt. wel wilden ze dat ik de laatste maand waarvan ik 5 dagen internet heb gehad nog ging betalen! Terwijl ik heel veel hinder heb ondervonden van hun leugens en aan het lijntje houden en extra mobiele data heb bij moeten kopen ivm zonder wifi zitten thuis. ging om 8 euro! Nooit aan beginnen aan Online.nl. Ze kunnen zich beter Offline.nl noemen. Ze zijn onklantvriendelijk

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Michael
28/06/2020
via website
thumbs down

Buy & Go

Het lijkt mij dat online.nl niet geïnteresseerd is in het onderhouden van contact met klanten na afronding van de verkoop.
Ze geven geen mailadressen aan klanten.
Zijn chat op hun site werkt niet.
Het is niet mogelijk om via het online formulier een bericht te sturen.
Via twitter ontvang je een link die kan niet geopend worden.
De enige communicatiemethoden zijn: telefoon en Facebook-account. Facebook-medewerkers kunnen niets beslissen en hebben geen toegang tot klantenaccounts.
Blijkbaar beschouwt het bedrijf het klantencommunicatie na het afsluiting van de koopovereenkomst als duur en onnodig voor zijn busienss-model. Waarschijnlijk leerden ze op een business school een simpele scheme: een economisch marktsegment is bedoeld voor een ‘goedkope’ koper en slechts voor een korte loopafstand.
Vanwege de coronaquarantaine zit ik vast in het buitenland en kan ik ze niet bellen. Ondertussen kan mijn gezin geen werkend internet thuis krijgen.
Vanwege onvolledige informatie op de online.nl heb ik een DSL-internetpakket besteld, terwijl we thuis alleen glasvezel hebben. De eerste twee weken kon ik van de bestelling af, vooral omdat mijn oude provider me goede kortingen bood. Maar vanwege onvolledige specifikaties ook in de bevestigingsbrief, kon ik niet aannemen dat het gaat over een DSL-pakket.
Nu zit mijn familie zonder internet. En ik doe mislukte pogingen om dit probleem op te lossen terwijl Online.nl is van mening dat hun klanten geen enkel probleem met zijn diensten kunnen hebben.

Pluspunten:
De bestelling is op tijd geleverd
Verbeterpunten:
– Vrijwel een volledige afwezigheid van communicatiekanalen (behalve een callcenter);
– Een onvolledige beschrijving van de producten op internetpagina’s en in de volgende correspondentie, die misleidend kan zijn voor klanten;
– Een belofte van 100% installatiegarantie is niet meer dan woorden.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
S. Visser
14/05/2019
via website
thumbs down

5 maanden geleden een internet abb. afgesloten bij online.nl, tot op heden geen juiste inlogcodes ontvangen voor de persoonlijke pagina zodat ik geen toegang heb tot mijn facturen etc. Wordt niet serieus genomen door de klantenservice.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Anoniem
11/05/2019
via website
thumbs down

Zeer slechte ervaring met Online.nl. Na overname van Fiber.nl betaalde ik ineens 20 euro per maand meer voor diensten die ik niet had aangevraagd.

Ook kon ik niet inloggen op de nieuwe Mijn-omgeving en bij het bellen van de servicedesk werd ik niet bepaald vriendelijk geholpen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Arno de Groot
01/04/2019
via website
thumbs down

Als fiberklant ben ik door overname overgezet op Online. Dit zou volgens online een feestje moeten zijn, maar sinds 4 dagen zit ik zonder tv,internet en telefoon. De Servicedesk kan alleen maar roepen:” wordt aangewerkt”. Hoe kan je op een vrijdag voor het weekend overzetten?

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Richard van Nee
29/03/2019
via website
thumbs down

Waardeloos, al 2 keer gehad dat service een week of langer uitvalt doordat online ‘iets omschakelt’. Bellen naar servicedesk haalt niets uit. Raadt ten sterkste af om online.nl te kiezen en ga zelf nu ook weer overstappen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Servaas
29/09/2018
via website
thumbs down

Zeer ontevreden ; mislukte overstapservice waardoor dubbele facturen!
18 juli zou ik via de overstapservice van Ziggo naar Online gaan. Van tevoren nog gebeld met Online of dat goed geregeld was met Ziggo; ja dat was het, zei Online. Helaas bleef het abonnement gewoon doorlopen bij Ziggo.
Daarbij kreeg ik op de eerste factuur van Online ook de periode van 13 tot 18 juli in rekening gebracht terwijl ik van Online de bevestiging had gekregen dat het per 18 juli zou ingaan. Toen ik die kosten terug wilde (hier had ik niet om gevraagd en zij hielden zich niet aan de ingangsdatum) kreeg ik een ijskoude mail terug dat het correct berekend was en er niets vergoed werd.
Het grootste probleem zijn echter de dubbele facturen. Ik begon te mailen met Online begin augustus. Uiteindelijk werd mij beloofd dat ik deze dubbele facturen vergoed zou krijgen maar dat ik wel zelf mijn abonnement bij Ziggo moest stopzetten want dat konden zij niet meer doen (dus wat is die belofte van overstapservice nu eigenlijk waard?). Ik moest ook de facturen van Ziggo opsturen. Dat heb ik gedaan, incl de betalingen aan Ziggo, en ook de bevestiging van Ziggo van de opzegging heb ik verstuurd. Inmiddels is het bijna 1 oktober en heb ik de facturen en betalingen aan Ziggo al twee keer opgestuurd naar Online, maar ik krijg al sedert 14 september geen reactie meer van Anne, de medewerkster van het Online Service Team. Ook een gevraagde compensatie voor al deze extra stress werd afgewezen. Stel je voor dat je een klant die ‘pas’ twee maanden bezig is met zijn klacht (door Online veroorzaakt) een compensatie gaat geven! Ik mag blij zijn als ik het dubbel betaalde terug krijg. Mijn schoonzusje heeft trouwens precies hetzelfde meegemaakt in dezelfde periode. Ik heb uiteraard ook nog met Ziggo contact gehad en zij konden geen enkele aanvraag van Online terugvinden… Mijn ouders schamen zich diep want zij hadden Online bij mij en mijn broer aanbevolen. Wat ben ik teleurgesteld!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
e.k.
03/07/2018
via website
thumbs down

very bad company,worthless with costumer communication, and their adsl fail regularly.
to make things worse they put up their prices up 50% in the last 1-2 years.

today was the last straw, got a call from a sells man of them, who wanted to sell me a faster ,more expensive package.
I told him I don’t need this faster package, but another package that will fit my needs(running an office with isdn of kpn,pin ,and 2 lines.and isdn service will stop soon ).
the sales man was clearly lacking knowledge, but he still tried to sell me a package that was not complete.I asked him to sent me an offer per email so i can check it.
Next thing he tried was totally criminal, He tried to lure me into a contract agreement steps by phone, while pretending the information and my legal consent is needed for the offer.
when i called him on this, he started to say I agreed for the deal-stupid lie, I agreed to get an offer.told him that, wished him good day, and hang the phone.
I have to thank this online criminal employee, because of him I will make sure I’m leaving them asap!!!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Peter van Giezen
11/01/2018
via website
thumbs down

Buitengewoon slecht. Houden zich niet aan het staatsbesluit 2016-524 inzake einapparatuur waardoor het niet mogelijk is om GAMECONSOLES, Androidboxen, thuisservers en nog meer soorten eindapparatuur te gebruiken. Schrijven niet gespecficeerde en niet aangekondigde bedragen af. Servicedesk komt steeds met verschillende, tegenstrijdige antwoorden maar helpen kunnen ze niet, of dit onwil is of pure onkunde ben ik niet helemaal zeker van. Kwaliteit van het TV beeld is niet van 1080i HD kwaliteit wat buitengewoon storend is op vooral grotere schermen ik krijg er gewoon hoofdpijn van zo slecht. Het door Online verstrekte emailaccount wordt niet ondersteunt door outlook. TV box is traag, vooral met zappen.Overstapservice was veel te laat waardoor ik nu dubbele lasten heb. Internetverbinding is niet erg stabiel al verscheidene onderbrekingen gehad zit je op een belangrijke email te wachten blijkt deze al lang verstuurd te zijn maar niet aangekomen omdat het internet er weeer eens uit lag.
Ik heb per aangetekende brief laten weten dat ik op bovengenoemde gronden mijn contract wil laten ontbinden hetgeen met een kulverhaal afgewimpeld werd.
Ik heb inmiddels contact opgenomen met de Autoriteit Consument en Markt welke mij vertelde dat het klachten regent over Online.nl
Verschrikkelijke spijt dat ik overgestapt ben voordat ik voldoende reviews gelezen had en alleen naar de prijs gekeken heb. Ik hoop van harte met deze review andere mensen deze ellende te besparen. Lieve mensen Online.nl NOOIT DOEN !!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
J.A.vdH
30/12/2017
via website
thumbs down

Ben al jaren bij deze provider. Dit al voor het online werdt. Eerst ADSL nu sinds bijna 2 jaar glasvezel.
Waar ik eerst zeer tevreden was over de service is dit nu totaal verdwenen. Klantenservice doet buiten je vriendelijk te woord staan niets voor je. TV kijken via het door hun geleverde kastje werkt redelijk (was periode heel slecht). Via de APP is ondanks verbeteringen dit jaar nog steeds slecht. Dit op verschillende apparaten geprobeerd en getest.
Het geleverde modem/router is matig. Voor goede wifi heb je echt een ander modem/router nodig. Dit zeker als je gebruik wil maken van de TV app want die werkt anders al helemaal niet.
Ook hebben ze dit jaar hun TV aanbod veranderd. Niet om gevraagd en krijg nu meer waar ik niets aan heb. Staat groot in de brief “Voor u blijft verder alles hetzelfde” . Dat neem je dan ook aan tot het einde van mijn contract. Spijtig is de brief zo opgesteld dat er dus verwarring kan ontstaan. En moet ik 4,50 meer betalen voor iets wat ik niet zal en wil gebruiken.

Was dit eerst een goede en voordelige provider maar nu niets van dit. Prijs/Kwaliteit is slecht. GEEN AANRADER DUS!
Ben helemaal klaar met ONLINE.nl zodra ik weg kan ben ik weg

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Nathalie
12/07/2017
via website
thumbs down

slecht en trage internet verbinding sinds mei 2017 !
waardeloos
de tarief is om hoog gegaan zonder communicatie

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
benny
28/05/2017
via website
thumbs down

problemen zijn er om opgelost te worden, maar bij online zijn het er teveel problemen
de monteurs kunnen de problemen niet aan, dus die komen in de meeste gevallen gewoon niet opdagen.
telefoon werkt minimaal eens in de week niet, tv beeld blijft constant op stil, en internet krijg je nooit meer dan 15 binnen, maar je betaald voor 50

blijf weg bij dit nare bedrijf, dat nu ook nog eens meer geld wil om minder te bieden

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
NicoW
03/03/2016
via website
thumbs up

Ik heb enkele jaren Online.nl gehad voor telefoon en internet. De verbinding viel best vaak uit, maar ik dacht dat dit een binnenshuis probleem was. Tot ik de kabels tot in de meterkast heel goed ging doormeten. Gebeld met de service van Online.nl: men schrok van mijn actie en men ging blijkbaar goed zoeken naar de storing. Daar niets meer van gehoord, maar het kan best een verdeelkast of zoiets geweest zijn. Dus het laatste jaar eigenlijk geen storingen meer gehad.
Per november 2015 wilde ik overstappen naar glasvezel van Caiway. In oktober belde ik daarom voor instructies. De technische overstap ging goed: binnen een paar dagen had ik weer telefoon en internet ging meteen.
Blijkbaar ben ik tegoed van vertrouwen, want ik dacht dat het zo geregeld was! Maar ik bleef facturen van online.nl krijgen. Formulier ingevuld op hun site, en men mailde mij, dat ik mijn nieuwe provider om een bericht moest vragen dat het abonnement was overgezet. Gebeld, maar Caiway zegt dit niet te doen.
Mijn conclusie op dit moment is: de overstapservice is zeker niet zorgeloos. Je moet als klant het abonnement opzeggen, ook al heb je naar je idee geen aansluiting meer. Om dat duidelijk te maken: bij het veranderen van de krant moet je de bezorging stopzetten én het abonnement. Heel vreemd, maar bij een provider gaat dat zo. Als consument zit je er tussen en heb je het nakijken.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Jermaine Lievendag
24/05/2013
thumbs down

Tmobile vast internet, best waardeloos!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Online 1.04 stars 14 reviews