Generic selectors
Exacte woorden
Titel
Content
Artikelen
Pagina's
Categorie
Energie
Internet
Mobiel
Verzekeren
3.6

Aanbiedingen

scores

Algehele indruk
Tarieven
‘Eerlijkheid’ product
Verkoopmethoden
Overstapproces
Service
Klachtafhandeling
Kwaliteit product
Facturatie
Inlogomgeving
Aanbevelenswaardig?
44 positief – 159 negatief

Top 5

Schrijf ervaringen en maak zo kans op een gratis vvv waardebon van 50 euro!

Solcon

Na in 2012 al tot beste landelijke internetprovider te zijn benoemd, is Solcon dit weer in 2013. Met haar kwalitatief goede internet, goede bereikbaarheid van de helpdesk en uitstekende service heeft Solcon deze prijs twee jaren achtereen binnen weten te slepen.  Het bedrijf is in 1996 ontstaan en vierde in 2012 zijn eerste buitenlandse vestiging in Roemenië. Samen met XS4ALL waren zij ook al een van de eerste die spam wilden tegengaan.  De slogan van het bedrijf luidt  ‘provider met een hart’ en gezien de uitstekende resultaten, maken ze dit waar.

Solcon aanbiedingen en tarieven 2018

Profiteren van extra korting, actie's en aanbiedingen bij Solcon. Met onze onafhankelijke prijsvergelijkers kunt u alle tarieven van Solcon vergelijken. Zo weet u binnen enkele minuten of Solcon voor u de beste keuze is! Vervolgens kunt u overstappen naar Solcon of naar een andere aanbieder...

Solcon ervaringen

Geef Solcon een beoordeling

225 Solcon ervaringen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algehele indruk( Klik sterren om te beoordelen )
Tarieven
'Eerlijkheid' product
Verkoopmethoden
Overstapproces
Service
Klachtafhandeling
Kwaliteit product
Facturatie
Inlogomgeving
Aanbevelenswaardig?

Ploeg
31/08/2018
via website
thumbs down

Sinds begin dit jaar (2018) zijn wij overgestapt naar Solcon vanwege glasvezel aanleg bij ons in het buitengebied. Helaas valt het ons erg tegen. Internet valt met regelmaat uit. Via adsl hadden wij goed bereik in huis, weliswaar traag, maar nu is het bereik echt waardeloos. Televisie terugkijken doet het met regelmaat niet. Vooruitspoelen werkt ook niet. Hierover al wel gemaild met Solcon, maar niet serieus genomen. Helaas zijn zij op dit moment de enige aanbieder voor een glasvezelabonnement. Al met al zijn wij niet blij met Solcon. Wij hadden hiervoor Online.nl. Zodra zij ook een glasvezelabonnement kunnen aanbieden in onze regio, dan stappen wij gelijk over!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
j.siebring
Geen oordeel
30/08/2018
via website

Heb het nog maar weer eens geprobeerd met de klantenservice, maar volgens mij hebben ze maar één standaard antwoord, en dat is dat het aan de bekabeling ligt.
Hier alles nieuw, maar de service medewerker van Solcon geeft tot drie keer toe aan dat ik mijn bekabeling moet vernieuwen. Wat een bedrijf zeg, tv kastjes leveren die tien jaar terug al niet deden wat ze doen moesten, en dan ook nog maar steeds volhouden dat er verder geen klachten zijn over dit ding, heel internet staat vol met ellende verhalen over dat Amino kastje.

Nuttig? Ja   Nee

Robert R.
09/08/2018
via website
thumbs up

Zit al jaren bij SOLCON en ben redelijk tevreden. Helaas nu erg teleurgesteld. Wanneer je al een tijdje een abonnement heb pas dan goed op je betaald dan gigantisch teveel t.o.v. de nieuwe SOLCON abonnementen. En Solcon laat de trouwe klanten graag teveel betallen!! Een oude abonnement DSL GOUD 40/4 die ik heb inclusief de telefoon en modem prijs 44,00 euro. De prijs voor een nieuwe abonnement Start 50/10 en telefoon + modem is 34,75. Dus een snellere internet voor 10 euro minder dan wat ik betaal voor mijn oudere trage abonnement!! Een trieste zaak!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
G.A.
30/07/2018
via website
thumbs down

Ik vraag mij af hoe ze aan de titel “Beste provider van 2012 en 2013” gekomen zijn.
Nu komen ze daar naar mijn mening niet meer voor in aanmerking. Ook leert men niet van klachten.
Ook hier geen ondertiteling bij België Een. Opnamen die zo maar stoppen en dan een stukje teruggespoeld moeten worden om weer verder te kunnen kijken. Complete weigering: geen volumeregeling, geen kanaalkeuze, geen teletekst.
Een Aminokastje met de temperatuur en dus bijbehorend verbruikt van een straalkacheltje. Lekker met deze zomer.
Wellicht zijn er juristen onder de klagers die iets met wanprestatie kunnen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Bert van Otterloo
08/06/2018
via website
thumbs down

Inmiddels maand upload snelheid van 0.5 Mb ipv de beloofde 150 Mb. Heel vervelend als je veel thuiswerkt en eigen websites host via Synology. Kastje naar de muur. Probeer dit probeer dat. meerdere keren dezelfde test uitvoeren en dan weer dagen niets horen. Heel frustrerend. Heb het helemaal gehad en overweeg over te stappen. Gisteren tweet geplaatst met #solcon, kreeg gelijk reactie. U wordt morgenochtend gelijk gebeld. Wat denk je: niet dus. Waardeloos!!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
J.Siebring
07/06/2018
via website
thumbs down

Zéér slechte ervaring. Tien jaar terug gestopt met glasvezel bij Reggefiber vanwege slechte ervaringen met tv ontvangst via Amino kastje. Wat schetst mijn verbazing : na aansluiten in buitengebied op glasvezel krijg ik van Solcon datzelfde kastje, en ja hoor, na tien jaar nog steeds dezelfde klachten. Vastlopend en blokkend beeld, reageert soms niet meer op afst.bed. , opgenomen programma’s kun je niet afspelen , of lopen vast , geen apart signaal voor ondertiteling, dit kun je alleen voor alle zenders aan of uit zetten, of terug naar de jaren tachtig via teletekst.
Nu in drie weken tijd twee van die Amino kastjes gehad, en beide bagger. Solcon blijft het maar proberen met opmerkingen over de gebruikte kabels, hoe het is aangesloten, dat er geen andere apparaten ( ? ) op het modem mogen worden aangesloten , enz, enz… Ben bang dat ik een jaar moet uitzitten met dit wanproduct, maar Solcon gaat er zeker uit bij mij.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Mark van het Bolscher
11/05/2018
via website
thumbs up

In tegenstelling tot vele andere reacties op deze site ben ik zeer positief over en gelukkig met glasvezel via Solcon (200). Zowel bellen, internet als TV is uitstekend! Het internet is veel sneller dan de koper van KPN, het WIFI bereik door het hele huis goed incl. de zolder en in de tuin. TV beeldkwaliteit aanmerkelijk beter we gewend waren. Installatie ging gemakkelijk ondanks een foutief geïnstalleerde glasvezel ingang door de netbeheerder. Via Solcon werd dit door een monteur van de netbeheerder snel opgelost. Heb contact gehad met de klantenservice omdat het installeren van mijn 2e telefoonlijn niet lukt. Fritz!Box router van Solcon heeft maar 1 telefooningang. Met een DECT telefoon werd mijn 2e telefoon (zakelijk nummer) vervolgens gemakkelijk gerealiseerd. Solcon klantenservice is snel bereikbaar (ik hoefde bijna niet te wachten) en ik werd goed en vriendelijk geholpen. Kortom, voor het eerst glasvezel en het bevalt me tot dusver erg goed. Caiway heeft veel storingen in Twente dus daarom niet voor hen gekozen. Solcon werd mij aangeraden door een lokaal automatiseringsbedrijf en dat blijkt dus, iig tot dusver, een heel goed advies!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Elsbeth Burger
05/05/2018
via website
thumbs down

Verschrikkelijk! Alleen whatsapp doet het. Als je googled kunnen meer dan de helft van de websites biet geopend worden. Apps zoals instgram en snapchat doen het helemaal niet. Ik wil zsm van solcon af!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Evert
23/03/2018
via website
thumbs down

Nu al twee dage blokkerig beeld en geluid, tv blijft waardeloos

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
haarhuis
Geen oordeel
22/03/2018
via website

Zeer slecht met alles.stap zo snel mogelijk over.klachten lijn kom je niet tussen

Nuttig? Ja   Nee

Arjan
18/03/2018
via website
thumbs down

Sinds 2 januari een overmaat aan Chinese spam, ook in postvak In. Kwaliteit van het contact is afhankelijk wie je aan de lijn krijgt. Verzoek om teruggebeld te worden is geweigerd of men “kwam er niet aan toe”. Fijne behandeling van een vaste klant (2009). Het probleem is nog steeds niet opgelost. Op eigen kosten een omleiding laten leggen zodat ik voor mijn bedrijf toch mijn mails kan openen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Sir Max
Geen oordeel
06/03/2018
via website

Rectificatie…van mijn gedupeerde kennis verneem ik net dat het Klachten bel-nummer wel gratis is.

Evengoed werd die kennis niet goed vanwege het lange wachten en de ontwijkende antwoorden. Ook de online support verteld telkens wat ondernomen te hebben zowel in de router als in de verbinding via de Glasvezel. Nu al ruim 2 maanden slechte kwaliteit. Helaas…!

Nuttig? Ja   Nee

Sir Max
Geen oordeel
06/03/2018
via website

Wees dan maar blij dat je niet inde Hof van Twente woont.
En natuurlijk blijft men beleefd aan de andere kant.
Daar wordt men toch ook voor betaald ? Van het abonnementsgeld wat dus in heel veel gevallen IMHO onterecht wordt ge-ind zonder daarvoor het beloofde te bieden.
Wanneer ^Solcon* rechtvaardig zou handelen dan zouden ze alleen I -Net ik rekening moeten brengen, wat wel goed werkt. En pas de TV overdracht wanneer dit wel in orde is.

Nuttig? Ja   Nee

Sir Max
06/03/2018
via website
thumbs down

Slechte TV verbinding vanaf eerste aansluiting.
En net als vele anderen, de klachtenbehandeling helpt niets.
men beloofd, en beloofd. Bij telefonisch contact vermoedelijk ontmoediging tactiek .
Beller no 3 duurt tijden en moet betaald bellen 088 nummer. Afschuwelijk muziekje wat ook al slecht door komt. Soms uitvalt alsof verbinding verbrak etc,..etc,.
Christelijke Club? Bah SOLCON een kennis van mij zot vast aan een contract waardoor deze kennis 1 jaar lang geen TV kan kijken. Want kijken met haperingen en /of verspringen na pauze etc,..is absurd.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Evert
11/02/2018
via website
thumbs down

Uitzending gemist en opname kijken werkt niet, alle opnames stoppen te vroeg wat ook niet is in te stellen is met een amino . Loopt vaak vast en dan kun je weer van voor af aan terug kjken want doorspoelen is niet mogelijk. Dit probleem is bekend bij Solcon. amino kastjes voldoen gewoonweg niet, buffer problemen.
Zal me benieuwen wanneer er een acceptabele oplossing komt.
Internet en telefoon werkt goed

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Bert van der sluis
Geen oordeel
29/01/2018
via website

Tv gemist is een drama. Opnames bekijken is waardeloos. Vooruit spoelen werkt niet.
Amino kastje loopt vast. Internet snelheid varieerd.
Als je een opgenomen film bekijkt stopt het na 27 minuten. Daarna met geen mogelijkheid verder kunnen kijken. Kastje resetten. Spijt van overstap en eind dit jaar alle tv en telefoonmeuk van solcon eruit

Nuttig? Ja   Nee

Evert
03/12/2017
via website
thumbs down

Tv hapert €300,- uitgegeven aan aanpassingen op advies solcon en we hebben nog steeds dezelfde problemen. Op de laatste email reageren ze niet eens meer. Tijd voor een andere provider

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
M. Pak
Geen oordeel
02/12/2017
via website

INSTABIELE tv en internet, storingen kunnen buitenwerktijden niet gemeld worden, er is geen apart storingsnummer. Videoland loopt steeds vast, regelmatig blokken in beeld. Ook RTL xl werkt niet Opgenomen programma’s kunnen niet vooruit gespoeld ook kunnen niet alle programma’s worden opgenomen.
Vanwege glasvezel en de mogelijkheid van 4 interactieve tv,s gekozen voor Solcon. Maar de mogelijkheden zijn minder dan bij KPN. Daar kon je alles opnemen en versneld terugkijken zonder reclames

Nuttig? Ja   Nee

J.J. Meijer
02/12/2017
via website
thumbs down

Slecht.
Bij aanleg glasvezel veel ellende en dom aangelegde kabel.
Veel uitval TV.
Telefoon, dagelijks uitval en onbereikbaar.
Nu 2 december 2017, na diverse klachten, nog steeds geen telefoonnummer herkenning,
Helpdesk over het algemeen onbereikbaar, en als je dan iemand spreekt dan blijkt deze lijkt uitsluitend opgeleid in vriendelijke domme antwoorden. Beleefd zijn ze wel!
( dat is ook het enige pluspunt van de Solcon organisatie. Maar als op zaterdag middag het Amino kastje het begeeft, dan heb je op maandag misschien wel iemand aan de lijn.
Nog geen medewerker gesproken die iets van ICT, Telecom en telefonie weet.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
D. Meester
12/11/2017
via website
thumbs down

De tv uitzendingen op alle zenders via de glasvezelkabel vallen elke dag op willekeurige tijdstippen korte of langere tijd uit.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Robin
09/11/2017
via website
thumbs up

Inmiddels al meer dan 4 jaar klant bij solcon, zelfs na verhuizingen werkt alles nog perfect. Naast het stabiele netwerk (in harderwijk heb ik hier ervaring mee) is de support uitstekend en ze denken met je mee in oplossingen ipv problemen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
K.
Geen oordeel
06/11/2017
via website

Verschrikkelijke provider: ondanks glasvezel traag internet. Terugkijken van opnames is een drama. Voor- of achteruit spoelen gaat soms wel, maar meestal niet, reden onbekend. Zo snel mogelijk van Solcon af!

Nuttig? Ja   Nee

L de Joode
24/10/2017
via website
thumbs down

Had eerst KPN met koperdraadje, werkte prima.
Totdat de gemeente Giessenlanden mij overhaalde om glasvezel van Solcon te nemen.
Helaas zit ik daar nu 2 jaar aan vast.
Tot die tijd moet ik het doen met trage TV gids, opnenen pauze en terug- en voorruit spelen vastlopen etc.Soms ook zwart beeld.
Kortom nooit meer Solcon.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Tiny
23/10/2017
via website
thumbs down

Storing gemeld dat we slechte DSL upload hadden, meldt solcon na een week dat we de modem moeten resetten (die we 10x maal gereset) hadden. Dit weer gemeldt melden ze dat we de kabel tussen moden en
ISRA moeten vervangen. werkte allemaal niet…
Nu de hele boel opgezegd en super download/upload terug.
Overigens de hele tijd hierdoor ook geen vaste telefoon gehad. ( 2 weken lang)
Gelukkig nu verlost van SOLCON 🙂

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Mathieu
18/10/2017
via website
thumbs down

Sinds nov.2016 heb ik Solcon.
In het begin werkte het prima,nu is het een drama.
Opnemen werkt soms niet of er staan maar halve programma’s op.
Als de vaste telefoon gaat valt internet weg.
Opgenomen programma’s kan je niet doorspoelen.
Het Amino kastje valt soms spontaan uit.
Als je gaat bellen zeggen ze eerst alle stekkers eruit en dan er weer in.
Ja dat kan ik ook wel bedenken.
Kon ik er maar vanaf,maar helaas nog een contract van een jaar.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
1 3 4 5

Solcon ervaringen 2018

Heeft u ervaringen met Solcon en wilt u deze delen, dan bent u op het juiste adres. Op Overstapervaringen.nl kunt u Solcon beoordelen op diverse aspecten zoals algehele indruk, tarieven, eerlijkheid, overstapproces, service, klachtenafhandeling, kwaliteit, facturatie en meer.

Ons doel is altijd dat u snel en simpel de beste keuze kan maken en zorgeloos kan overstappen. Of u nu kiest voor Solcon of voor een andere aanbieder. Die keuze is aan u en wij helpen u graag!

Solcon 1.81 stars 225 reviews