Generic selectors
Exacte woorden
Titel
Content
Categorie
Energie
Internet
Mobiel
Verzekeren
3.6

Aanbiedingen

scores

Algehele indruk
Tarieven
‘Eerlijkheid’ product
Verkoopmethoden
Overstapproces
Service
Klachtafhandeling
Kwaliteit product
Facturatie
Inlogomgeving
Aanbevelenswaardig?
Gemiddeld oordeel
48 positief – 186 negatief

Top 5

Schrijf ervaringen en maak zo kans op een gratis vvv waardebon van 50 euro!

Solcon

Na in 2012 al tot beste landelijke internetprovider te zijn benoemd, is Solcon dit weer in 2013. Met haar kwalitatief goede internet, goede bereikbaarheid van de helpdesk en uitstekende service heeft Solcon deze prijs twee jaren achtereen binnen weten te slepen.  Het bedrijf is in 1996 ontstaan en vierde in 2012 zijn eerste buitenlandse vestiging in Roemenië. Samen met XS4ALL waren zij ook al een van de eerste die spam wilden tegengaan.  De slogan van het bedrijf luidt  ‘provider met een hart’ en gezien de uitstekende resultaten, maken ze dit waar.

Solcon ervaringen

Geef Solcon een beoordeling

257 Solcon ervaringen

Iris Ritzema
21/12/2019
via website
thumbs down

Solcon krijgt hier een 3,7 beoordeling- dat zegt waarschijnlijk al genoeg. Sinds we 6 jaar geleden een aansluiting namen bij Solcon is de service gigantisch achter uitgegaan. Probeer niet te bellen met de klantenservice want het kost je een vrije dag en je wordt niet geholpen. Besteed hier niet je geld aan.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Erwin Dijkman
21/12/2019
via website
thumbs down

Ongelooflijk slechte klantenservice en klacht afhandeling. Na een fout door Solcon is onze aansluiting afgesloten en blijven ze uitleggen waarom het nu 3 weken duurt voordat ze hier wat aan kunnen doen: ze zien dit als een nieuwe aansluiting. Ok, maar we hebben al 7 jaar een aansluiting en worden afgesloten door een fout van Solcon? Ja, meneer, maar een nieuwe aansluiting kost 3 weken…. Gewoon uit de buurt blijven van deze clowns

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
JMV
10/12/2019
via website
thumbs up

Via caiway/glasvezelbuitenaf: Geen ipv6. 2x geen service (nieuwe installatie glasvezel, waarschijnlijk caiway/pop probleem) Verder 100% up. Slechte communicatie KPN e-mail behoud (uiteindelijk niet gelukt) Kan eigen router gebruiken met telefonie en IPTV! Router had beter gekunt (wan i.p.v. vdlsl aansluiting fritz-box) Tevreden.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
frieda
02/12/2019
via website
thumbs down

zeer slecht, begin er niet aan, opname bbc one, tlc, rtlz, en een niet mogelijk en terugkijken ook niet.beloven van alles maar doen niks

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
frieda
02/12/2019
via website
thumbs down

begin er niet aan, beloven alles maar het is niet zoals ze zeggen, tlc, rtlz, bbc one, kunnen niet eens opgenomen worden en programmas van deze zender kunnen ook niet teruggekeken worden

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Robin Jansen
06/11/2019
via website
thumbs down

HEEL SLECHT! DOE HET NIET!

Het begint met 2 keer de verkeerde monteur. 4 weken later werkt het eindelijk.

-slecht te bereiken via tel minimaal uur wachttijd!
-slecht te bereiken via mail minimaal een week soms zelfs 2 weken voor er antwoord is!
-slecht opgelijd en onvriendelijk personeel!
-slechte service
-veel te duur voor deze service

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
PJ
20/10/2019
via website
thumbs down

Solcon is een groot KUT bedrijf. Kan alleen maar facturen sturen en verder niks. 2 jaar geleden is glasvezel beloofd, nog steeds niks van gehoord. Als je geen gezeik wilt met je wifi of dergelijke kijk dan zeker verder naar een ander beter bedrijf.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Paul
26/09/2019
via website
thumbs down

Zeer slecht bedrijf.
Niks geen service, afsluiten is snel gebeurd, maar als er wat is zijn ze niet thuis.
Heel slecht voorbeeld voor ons Christendom
Ze zijn nog slap om op een klacht te reageren.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Kreuzen Herbert
26/08/2019
via website
thumbs down

Nooit aan beginnen! een drama provider.
Inmiddels uit zogenaamd coulance 2 maanden restitutie van abonnementsgeld gehad voor 1 jaar pure ellende. Wifi is echt niet wat ze beloven en waar je voor betaalt. De mogelijkheid voor persoonlijk contact is dramatisch slecht. Dit schrijvende zit ik als eerst wachtende” alweer 30 minuten te wachten op een helpdeskmedewerker.
Niet te geloven.
Einde contractdatum is zekerheden opzeggen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Peter
21/08/2019
via website
thumbs down

Internet is nog niet geïnstalleerd en ze sturen al een rekening. De flexibiliteit is van een loden deur die in cement is gegoten.
Alleen maar standaard praatjes geen enkel begrip voor de client.
Ze luisteren niet eens maar zijn in een monoloog van 5 minuten aan het woord.

Ik had hele goede verhalen van dit bedrijf gehoord maar de ervaring is echt het tegenovergestelde.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Ria
07/08/2019
via website
thumbs up

Sinds 13-6-19 glasvezel via Solcon. Ga er maar voor zitten om ze te bereiken want dat is haast onmogelijk. Steeds 8 wachtenden voor u. Dan ga je het per mail proberen. Nou dat is nog erger. Je mag blij zijn als ja na 1 week eindelijk antwoord krijg. Vervolgens is je contract ingegaan op 13-6-19 en als je dan begin augustus de vraag stelt waarom het opnemen niet lukt dan blijkt per juni 2019 het pakket gewijzigd te zijn (nu zit opnemen gratis in het START pakket) en gaan ze er bij ons vanuit dat wij het pakket in 2018 al aangevraagd hebben. Toen we dus aan moesten geven of wij glasvezel wilden. Dat betekend dat als je nu klant wordt je er gratis opnemen bij krijgt maar voor ons telt dat niet!
Hopeloos allemaal! Gelukkig een jaarcontract en volgend jaar maar weer naar KPN.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
angelique
23/07/2019
via website
thumbs down

Sinds december 2018 solcon! Vanaf die tijd alleen maar ellende! Haperend beeld, WiFi slecht, en er wordt niks aan gedaan.. vaak resetten maar dan doet ie het 2 dagen goed en dan weer ellende! Was ik maar gewoon bij mn andere provider gebleven! Zo’n spijt dat ik hierbij mn pakket heb afgesloten

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Boersma
18/07/2019
via website
thumbs down

Superslecht. Te vaak slecht beeld (haperend en sneeuwbeeld).
Daarnaast laat ook wifi het regelmatig afweten en moet dan noodgedwongen overgaan op 4G.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
A.J.Schols
09/07/2019
via website
thumbs down

Sinds 6 april jl Solcon tv en internet.
Sinds 6 april geen radio ontvangst!
Ook de wifi aansluiting voor de zonnepanelen/overzicht functioneert sinds dien niet meer.
4 x geschreven en 4 x gebeld met Solcon.
Nee er is tot op heden geen monteur gestuurd om de door hun veroorzaakte euvels op te lossen.
Wel recentelijk een radio antenne kabeltje? toegestuurd gekregen zonder bijsluiter.
Niet te gebruiken.
Foto,s gemaakt waar ik deze zou moeten aansluiten van de Philips radio en deze Solcon toegestuurd maar geen oplossing door Solcon aangeboden.
Absolute stilte!!!
Al met al hebben wij er enorm spijt van te zijn overgestapt naar Solcon.
Nee wij hadden bij Hetnet moeten blijven en gaan ook weer terug.
Advies?
Solcon?
Niet doen!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Nicole
02/06/2019
via website
thumbs down

Sinds november klant bij Solcon en helaas na twee maanden klant te zijn, volledig zwart beeld bij het kijken van live televisie. Na meerdere keren contact te hebben gehad, kwamen ze met ‘oplossingen’ zoals het televisie kastje opnieuw opstarten etc. Daarna lag het volgens hen opeens aan onze wifi-versterker. Toen we deze hebben uitgezet was het probleem nog steeds niet opgelost. Er is geen moment geweest dat zij een monteur hebben gestuurd, of op afstand (telefonisch) met ons naar een oplossing hebben gezocht. Inmiddels zijn we 5 maanden verder en hebben wij al die tijd nog geen live televisie gehad.

Vanmorgen werkte alles plotseling weer. Ik ga er dus van uit dat de fout toch echt bij Solcon lag, en niet bij onze wifi-versterker o.i.d. Tot nu toe wel steeds bijna 60 euro per maand betaald!!! Kortom, erg ontevreden over Solcon tot nu toe en zo te lezen is ‘zwart beeld’ een bekend probleem.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
E. de Kruijf
15/04/2019
via website
thumbs down

Sinds een jaar Solcon TV, internet en telefoon. na een half begon de ellende met steeds, minimaal 1 keer per avond een zwart beeld en dat duurde gemiddeld zo’n 3 tot 7 minuten. na een aantal maal updaten en resetten kregen we constant zo’n blokjes beeld. ze geven van alles de schuld maar het probleem aanpakken is er niet bij. Hiervoor altijd KPN gehad en nooit geen problemen gehad. bij de aanmelding beloven ze alles te verzorgen zonder storingen maar ik weet ondertussen wel beter.
Ik zal het niemand aanraden

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Anoniem
10/04/2019
via website
thumbs up

Vorig jaar bij Solcon een abonnement (n.l. Suprême het meest uitgebreide alles in 1) pakket aangegaan. In het begin was het werkelijk een groot drama maar na 3 à 4 maanden werd tv kijken eindelijk weer een ontspanning. Maar het nieuwe probleem is nu dat de Vlaamse zenders (Canvas en EEN) niet meer kan worden opgenomen, terugspoelen, op pauze stand of bekeken kan worden in uitzending gemist! Voor mij een nieuw drama want ik maak daar wekelijks gebruik van. Contact gehad met Ziggo en KPN om te weten te komen hoe het bij hen ook zo is en bij deze providers kan het dus allemaal gewoon wel. Dit wordt dus overstappen voor mij!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Jan Arkema
02/04/2019
via website
thumbs down

Sinds enige tijd zijn we overgeleverd aan Solcon. Wat een drama! TV kijken wordt, in plaats van een ontspannende, een bijzonder inspannende bezigheid: een “Guide” die niet fatsoenlijk werkt, altijd weer omslachtig terug naar “Live TV kijken”. Van geplande opnames worden ook de herhalingen eindeloos opgenomen en bij 100 opnames worden nieuw geplande opnames geweigerd.
Als je een opname wil bekijken en de reclames wil doorspoelen wil dat achterlijke Amino kastje niet meewerken en stuurt je met enige regelmaat weer naar het begin van de opname. Zeer vaak wordt een opname haperend weergegeven, waardoor je de neiging krijgt je TV uit het raam te gooien. Ook is de afstandsbediening een bijzonder gebruikersonvriendelijk ding.
Het enige waar ze wel snel mee zijn is met betalingsherinneringen, als je uit protest een bedrag in mindering hebt gebracht op de, de geleverde kwaliteit in aanmerking nemend, 2x te hoge tarieven. Heel veel beloven en heel weinig doen!
Denk twee, of beter nog, drie keer na voor je aan Solcon begint.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
AM
08/03/2019
via website
thumbs down

De ervaring met solcon is kort omschreven ALTIJD GEZEIK. Ik ben iemand die elk bedrijf een kans geeft, want niemand is perfect en lees vooral geen slechte reviews maar sinds we in de Noordoostpolder wonen en afhankelijk zijn van Solcon was ik in eerste instantie positief. Wij zijn in september hier komen wonen en had direct het pakket aangevraagd want degelijk internet en televisie is erg belangrijk voor ons. Ik kreeg netjes een pakket thuis gestuurd en had er voor de zekerheid ook een monteur bij besteld omdat ik graag wil dat het goed gebeurd. Bij het aansluiten bleek dat het glasvezel nog niet geactiveerd was; prima. Wij maken een bon hoor ik bij de klantenservice u hoort binnen 3 werkdagen van ons. 5 werkdagen nog geen bericht. Ik bellen met de glasvezel bedrijf die aangeven, solcon? die heeft geen bon gemaakt. Kan gebeuren. Bel solcon op, even overleggen met mijn collega. Ja we gaan het regelen. 2 weken later eindelijk internet. Maar dan rond de kerstdagen heb ik ineens geen televisie. Mevrouw we gaan het bekijken. Dan, krijg ik een mail; het ligt aan uw bekabeling. Inmiddels 4 maanden mijn abbo kosten betaald en 295 euro voor het pakket + borg. Kom het maar maken dan!! De bekabeling is door hun aangelegd?? Dat doen wij niet! Ik wil een monteur geef ik aan en anders graag een belletje van je manager. Technische afdeling belt terug, er komt een monteur. De monteur die komt is niet op de hoogte gesteld; hij is een ZZP’er en denkt dat hij het pakket komt installeren. Een heel vriendelijke man die echt de tijd nam. Ook mijn telefonie werkte niet. Hij heeft het allemaal netjes gemaakt. Maar, mijn oude internet kabel van de vorige bewoners ligt er nog. Ik moet nu op eigen kosten een nieuwe kabel kopen. Ik heb me er maar bij neergelegd, ik heb in ieder geval weer tv. nu komt het mooiste!! Ze sturen een 2e pakket en brengen hier kosten voor in rekening, binnen 5 dagen zou het aan een icasso bureau overgedragen worden als ik de 291 euro niet overmaak. Bel weer naar debiteuren; als ik het pakket terug stuur word het geregeld. Een groot gezeik daar, het lijkt net of ze er met 3 man achter het bureau zitten en je door verbinden van de ene collega naar de andere. Voor je dan uberhaupt iemand aan de lijn hebt sta je ook 20 min in de wacht. De afhandeling van ontevreden klanten is echt bij de beesten af. Je betaald je helemaal scheel en het is niks anders dan sorry sorry of in het andere geval het ligt aan u mevrouw! Helaas zijn wij afhankelijk van Solcon omdat wij in een buitengebied zitten maar ik vind het echt een grote dikke vette ballen tent, mocht er ooit een andere provider bijkomen op ons glasvezel; ga ik absoluut overstappen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Arno Egberss
13/12/2018
via website
thumbs down

Erg slechte klacht afhandeling, ligt altijd aan de bekabeling nooit aan de fantastische apparatuur van hen. programma terug kijken hapert erg vaak. al driemaande verkeerde facturen(belkosten betalen terwijl je onbeperkt bellen heb) en ga zo maar door. Hiervoor glasvezel van KPN werkte 3 jaar lang probleemloos. Nu in het buitengebied 3 maanden Solcon ellende. Advies: niet aan beginnen!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Vogelenzang de Jong
09/12/2018
via website
thumbs up

Opzich een goede provider, het geleverde voor het geld is ok. We hebben 200Mb glasvezel en dat wordt ook geleverd. Wel met regelmaat storing met de tv ontvanger (Amino) dan moet de stroom eraf, stekker erin en vaak doet het dan wel weer.. maar het is wel gedoe. Grootste bezwaar is de bereikbaarheid, krijg op zondag geen storing want dan ben je de sjaak. Zondag zijn ze dicht.. volkomen waardeloos als de hele boel plat ligt. Tevens waadeloze backoffice, lijkt wel een HTML website uit 1998.
Tevens is de webmail op je smartphone compleet onbruikbaar.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Wiersma
17/11/2018
via website
thumbs down

Niet heel content met Solcon, 2 telefoon nummers maar geen 2 aansluitingen.
TV pauzeren, begint na verloop van tijd te haperen. Zeggen opname pakket te hebben, maar dat is voor beperkte zenders!! Hiervoor hadden we KPN internet compleet, niet snel maar wel altijd continu fatsoenlijk beeld.

Echt stiekem blij dat we verhuizen en daar overmoeten stappen op kabel…..
Hopelijk doet Ziggo het beter 🙂

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Peter
Geen oordeel
07/11/2018
via website

Nooit aan beginnen. Wat een waardeloze dienstverlening. Ik heb een hoger pakket aangevraagd incl. monteur, maar nu al is mijn TV signaal eraf gegooid. Kan dus o.a.niet Championsleague Ajax en PSV zien. Veelvuldig gebeld en in de wacht gestaan, beloftes van terugbellen niet waargemaakt. Solcon erkent haar fout, maar kan pas over enkele weken (!) ..het knopje weer terug draaien. Schandalig, wat een prutsers. Ga je diep en diep schamen!

Nuttig? Ja   Nee

Kees
06/10/2018
via website
thumbs down

Solcon geeft op hun website aan dat bij een overstap vanuit KPN je gratis je KPN mail kunt behouden. Als je daar vervolgens KPN voor belt om dit zeker te stellen krijg je te horen dat dit door Solcon geregeld moet worden. Bel je daar Solcon voor krijg je te horen dat KPN dit moet regelen omdat ze niet in het klanten bestand van KPN mogen komen. Voor de zekerheid toch maar een mail only abonnement afgesloten bij KPN 🙁
Ook vreemd is dat sinds we bij Solcon zitten we met Outlook geen mails meer kunnen versturen 🙁
Solcon levert een Fritzbox 7560 met een Solcon handleiding voor de 7360 🙁
Over een jaar nog bij Solcon? Ik weet het nog niet.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Computermannetje
03/10/2018
via website
thumbs up

Fantstische provider, goede helpdesk waarvan de wachttijden iets te lang zijn. maar ach, 100 mbps om kunnen zetten naar 500 en voor weinig geld ten opzichte van de andere providers een compleet pakket.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Ploeg
31/08/2018
via website
thumbs down

Sinds begin dit jaar (2018) zijn wij overgestapt naar Solcon vanwege glasvezel aanleg bij ons in het buitengebied. Helaas valt het ons erg tegen. Internet valt met regelmaat uit. Via adsl hadden wij goed bereik in huis, weliswaar traag, maar nu is het bereik echt waardeloos. Televisie terugkijken doet het met regelmaat niet. Vooruitspoelen werkt ook niet. Hierover al wel gemaild met Solcon, maar niet serieus genomen. Helaas zijn zij op dit moment de enige aanbieder voor een glasvezelabonnement. Al met al zijn wij niet blij met Solcon. Wij hadden hiervoor Online.nl. Zodra zij ook een glasvezelabonnement kunnen aanbieden in onze regio, dan stappen wij gelijk over!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
j.siebring
Geen oordeel
30/08/2018
via website

Heb het nog maar weer eens geprobeerd met de klantenservice, maar volgens mij hebben ze maar één standaard antwoord, en dat is dat het aan de bekabeling ligt.
Hier alles nieuw, maar de service medewerker van Solcon geeft tot drie keer toe aan dat ik mijn bekabeling moet vernieuwen. Wat een bedrijf zeg, tv kastjes leveren die tien jaar terug al niet deden wat ze doen moesten, en dan ook nog maar steeds volhouden dat er verder geen klachten zijn over dit ding, heel internet staat vol met ellende verhalen over dat Amino kastje.

Nuttig? Ja   Nee

Robert R.
09/08/2018
via website
thumbs up

Zit al jaren bij SOLCON en ben redelijk tevreden. Helaas nu erg teleurgesteld. Wanneer je al een tijdje een abonnement heb pas dan goed op je betaald dan gigantisch teveel t.o.v. de nieuwe SOLCON abonnementen. En Solcon laat de trouwe klanten graag teveel betallen!! Een oude abonnement DSL GOUD 40/4 die ik heb inclusief de telefoon en modem prijs 44,00 euro. De prijs voor een nieuwe abonnement Start 50/10 en telefoon + modem is 34,75. Dus een snellere internet voor 10 euro minder dan wat ik betaal voor mijn oudere trage abonnement!! Een trieste zaak!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
G.A.
30/07/2018
via website
thumbs down

Ik vraag mij af hoe ze aan de titel “Beste provider van 2012 en 2013” gekomen zijn.
Nu komen ze daar naar mijn mening niet meer voor in aanmerking. Ook leert men niet van klachten.
Ook hier geen ondertiteling bij België Een. Opnamen die zo maar stoppen en dan een stukje teruggespoeld moeten worden om weer verder te kunnen kijken. Complete weigering: geen volumeregeling, geen kanaalkeuze, geen teletekst.
Een Aminokastje met de temperatuur en dus bijbehorend verbruikt van een straalkacheltje. Lekker met deze zomer.
Wellicht zijn er juristen onder de klagers die iets met wanprestatie kunnen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Bert van Otterloo
08/06/2018
via website
thumbs down

Inmiddels maand upload snelheid van 0.5 Mb ipv de beloofde 150 Mb. Heel vervelend als je veel thuiswerkt en eigen websites host via Synology. Kastje naar de muur. Probeer dit probeer dat. meerdere keren dezelfde test uitvoeren en dan weer dagen niets horen. Heel frustrerend. Heb het helemaal gehad en overweeg over te stappen. Gisteren tweet geplaatst met #solcon, kreeg gelijk reactie. U wordt morgenochtend gelijk gebeld. Wat denk je: niet dus. Waardeloos!!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
J.Siebring
07/06/2018
via website
thumbs down

Zéér slechte ervaring. Tien jaar terug gestopt met glasvezel bij Reggefiber vanwege slechte ervaringen met tv ontvangst via Amino kastje. Wat schetst mijn verbazing : na aansluiten in buitengebied op glasvezel krijg ik van Solcon datzelfde kastje, en ja hoor, na tien jaar nog steeds dezelfde klachten. Vastlopend en blokkend beeld, reageert soms niet meer op afst.bed. , opgenomen programma’s kun je niet afspelen , of lopen vast , geen apart signaal voor ondertiteling, dit kun je alleen voor alle zenders aan of uit zetten, of terug naar de jaren tachtig via teletekst.
Nu in drie weken tijd twee van die Amino kastjes gehad, en beide bagger. Solcon blijft het maar proberen met opmerkingen over de gebruikte kabels, hoe het is aangesloten, dat er geen andere apparaten ( ? ) op het modem mogen worden aangesloten , enz, enz… Ben bang dat ik een jaar moet uitzitten met dit wanproduct, maar Solcon gaat er zeker uit bij mij.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Mark van het Bolscher
11/05/2018
via website
thumbs up

In tegenstelling tot vele andere reacties op deze site ben ik zeer positief over en gelukkig met glasvezel via Solcon (200). Zowel bellen, internet als TV is uitstekend! Het internet is veel sneller dan de koper van KPN, het WIFI bereik door het hele huis goed incl. de zolder en in de tuin. TV beeldkwaliteit aanmerkelijk beter we gewend waren. Installatie ging gemakkelijk ondanks een foutief geïnstalleerde glasvezel ingang door de netbeheerder. Via Solcon werd dit door een monteur van de netbeheerder snel opgelost. Heb contact gehad met de klantenservice omdat het installeren van mijn 2e telefoonlijn niet lukt. Fritz!Box router van Solcon heeft maar 1 telefooningang. Met een DECT telefoon werd mijn 2e telefoon (zakelijk nummer) vervolgens gemakkelijk gerealiseerd. Solcon klantenservice is snel bereikbaar (ik hoefde bijna niet te wachten) en ik werd goed en vriendelijk geholpen. Kortom, voor het eerst glasvezel en het bevalt me tot dusver erg goed. Caiway heeft veel storingen in Twente dus daarom niet voor hen gekozen. Solcon werd mij aangeraden door een lokaal automatiseringsbedrijf en dat blijkt dus, iig tot dusver, een heel goed advies!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Elsbeth Burger
05/05/2018
via website
thumbs down

Verschrikkelijk! Alleen whatsapp doet het. Als je googled kunnen meer dan de helft van de websites biet geopend worden. Apps zoals instgram en snapchat doen het helemaal niet. Ik wil zsm van solcon af!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Evert
23/03/2018
via website
thumbs down

Nu al twee dage blokkerig beeld en geluid, tv blijft waardeloos

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
haarhuis
Geen oordeel
22/03/2018
via website

Zeer slecht met alles.stap zo snel mogelijk over.klachten lijn kom je niet tussen

Nuttig? Ja   Nee

Arjan
18/03/2018
via website
thumbs down

Sinds 2 januari een overmaat aan Chinese spam, ook in postvak In. Kwaliteit van het contact is afhankelijk wie je aan de lijn krijgt. Verzoek om teruggebeld te worden is geweigerd of men “kwam er niet aan toe”. Fijne behandeling van een vaste klant (2009). Het probleem is nog steeds niet opgelost. Op eigen kosten een omleiding laten leggen zodat ik voor mijn bedrijf toch mijn mails kan openen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Sir Max
Geen oordeel
06/03/2018
via website

Rectificatie…van mijn gedupeerde kennis verneem ik net dat het Klachten bel-nummer wel gratis is.

Evengoed werd die kennis niet goed vanwege het lange wachten en de ontwijkende antwoorden. Ook de online support verteld telkens wat ondernomen te hebben zowel in de router als in de verbinding via de Glasvezel. Nu al ruim 2 maanden slechte kwaliteit. Helaas…!

Nuttig? Ja   Nee

Sir Max
Geen oordeel
06/03/2018
via website

Wees dan maar blij dat je niet inde Hof van Twente woont.
En natuurlijk blijft men beleefd aan de andere kant.
Daar wordt men toch ook voor betaald ? Van het abonnementsgeld wat dus in heel veel gevallen IMHO onterecht wordt ge-ind zonder daarvoor het beloofde te bieden.
Wanneer ^Solcon* rechtvaardig zou handelen dan zouden ze alleen I -Net ik rekening moeten brengen, wat wel goed werkt. En pas de TV overdracht wanneer dit wel in orde is.

Nuttig? Ja   Nee

Sir Max
06/03/2018
via website
thumbs down

Slechte TV verbinding vanaf eerste aansluiting.
En net als vele anderen, de klachtenbehandeling helpt niets.
men beloofd, en beloofd. Bij telefonisch contact vermoedelijk ontmoediging tactiek .
Beller no 3 duurt tijden en moet betaald bellen 088 nummer. Afschuwelijk muziekje wat ook al slecht door komt. Soms uitvalt alsof verbinding verbrak etc,..etc,.
Christelijke Club? Bah SOLCON een kennis van mij zot vast aan een contract waardoor deze kennis 1 jaar lang geen TV kan kijken. Want kijken met haperingen en /of verspringen na pauze etc,..is absurd.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Evert
11/02/2018
via website
thumbs down

Uitzending gemist en opname kijken werkt niet, alle opnames stoppen te vroeg wat ook niet is in te stellen is met een amino . Loopt vaak vast en dan kun je weer van voor af aan terug kjken want doorspoelen is niet mogelijk. Dit probleem is bekend bij Solcon. amino kastjes voldoen gewoonweg niet, buffer problemen.
Zal me benieuwen wanneer er een acceptabele oplossing komt.
Internet en telefoon werkt goed

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Bert van der sluis
Geen oordeel
29/01/2018
via website

Tv gemist is een drama. Opnames bekijken is waardeloos. Vooruit spoelen werkt niet.
Amino kastje loopt vast. Internet snelheid varieerd.
Als je een opgenomen film bekijkt stopt het na 27 minuten. Daarna met geen mogelijkheid verder kunnen kijken. Kastje resetten. Spijt van overstap en eind dit jaar alle tv en telefoonmeuk van solcon eruit

Nuttig? Ja   Nee

Evert
03/12/2017
via website
thumbs down

Tv hapert €300,- uitgegeven aan aanpassingen op advies solcon en we hebben nog steeds dezelfde problemen. Op de laatste email reageren ze niet eens meer. Tijd voor een andere provider

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
M. Pak
Geen oordeel
02/12/2017
via website

INSTABIELE tv en internet, storingen kunnen buitenwerktijden niet gemeld worden, er is geen apart storingsnummer. Videoland loopt steeds vast, regelmatig blokken in beeld. Ook RTL xl werkt niet Opgenomen programma’s kunnen niet vooruit gespoeld ook kunnen niet alle programma’s worden opgenomen.
Vanwege glasvezel en de mogelijkheid van 4 interactieve tv,s gekozen voor Solcon. Maar de mogelijkheden zijn minder dan bij KPN. Daar kon je alles opnemen en versneld terugkijken zonder reclames

Nuttig? Ja   Nee

J.J. Meijer
02/12/2017
via website
thumbs down

Slecht.
Bij aanleg glasvezel veel ellende en dom aangelegde kabel.
Veel uitval TV.
Telefoon, dagelijks uitval en onbereikbaar.
Nu 2 december 2017, na diverse klachten, nog steeds geen telefoonnummer herkenning,
Helpdesk over het algemeen onbereikbaar, en als je dan iemand spreekt dan blijkt deze lijkt uitsluitend opgeleid in vriendelijke domme antwoorden. Beleefd zijn ze wel!
( dat is ook het enige pluspunt van de Solcon organisatie. Maar als op zaterdag middag het Amino kastje het begeeft, dan heb je op maandag misschien wel iemand aan de lijn.
Nog geen medewerker gesproken die iets van ICT, Telecom en telefonie weet.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
D. Meester
12/11/2017
via website
thumbs down

De tv uitzendingen op alle zenders via de glasvezelkabel vallen elke dag op willekeurige tijdstippen korte of langere tijd uit.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Robin
09/11/2017
via website
thumbs up

Inmiddels al meer dan 4 jaar klant bij solcon, zelfs na verhuizingen werkt alles nog perfect. Naast het stabiele netwerk (in harderwijk heb ik hier ervaring mee) is de support uitstekend en ze denken met je mee in oplossingen ipv problemen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
K.
Geen oordeel
06/11/2017
via website

Verschrikkelijke provider: ondanks glasvezel traag internet. Terugkijken van opnames is een drama. Voor- of achteruit spoelen gaat soms wel, maar meestal niet, reden onbekend. Zo snel mogelijk van Solcon af!

Nuttig? Ja   Nee

L de Joode
24/10/2017
via website
thumbs down

Had eerst KPN met koperdraadje, werkte prima.
Totdat de gemeente Giessenlanden mij overhaalde om glasvezel van Solcon te nemen.
Helaas zit ik daar nu 2 jaar aan vast.
Tot die tijd moet ik het doen met trage TV gids, opnenen pauze en terug- en voorruit spelen vastlopen etc.Soms ook zwart beeld.
Kortom nooit meer Solcon.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Tiny
23/10/2017
via website
thumbs down

Storing gemeld dat we slechte DSL upload hadden, meldt solcon na een week dat we de modem moeten resetten (die we 10x maal gereset) hadden. Dit weer gemeldt melden ze dat we de kabel tussen moden en
ISRA moeten vervangen. werkte allemaal niet…
Nu de hele boel opgezegd en super download/upload terug.
Overigens de hele tijd hierdoor ook geen vaste telefoon gehad. ( 2 weken lang)
Gelukkig nu verlost van SOLCON 🙂

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Mathieu
18/10/2017
via website
thumbs down

Sinds nov.2016 heb ik Solcon.
In het begin werkte het prima,nu is het een drama.
Opnemen werkt soms niet of er staan maar halve programma’s op.
Als de vaste telefoon gaat valt internet weg.
Opgenomen programma’s kan je niet doorspoelen.
Het Amino kastje valt soms spontaan uit.
Als je gaat bellen zeggen ze eerst alle stekkers eruit en dan er weer in.
Ja dat kan ik ook wel bedenken.
Kon ik er maar vanaf,maar helaas nog een contract van een jaar.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
1 3 4 5 6
Solcon 1.80 stars 257 reviews