Generic selectors
Exacte woorden
Titel
Content
Artikelen
Pagina's
Categorie
Energie
Internet
Mobiel
Verzekeren
4.9

Aanbiedingen

scores

Algehele indruk
Hoogte premie (prijs)
‘Eerlijkheid’ product
Verkoopmethoden
Overstapproces
Service
Klachtafhandeling
Polisvoorwaarden
Facturatie
Inlogomgeving
Aanbevelenswaardig?
81 positief – 124 negatief

Top 5

Schrijf ervaringen en maak zo kans op een gratis vvv waardebon van 50 euro!

FBTO

FBTO is een verzekeraar die opgericht is in 1956. De afkorting FBTO staat voor Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. Zo’n 50 jaar geleden was FBTO de eerste Nederlandse direct writer. FBTO heeft verschillende verzekeringen in de aanbiedingen voor de auto, huis en uw persoonlijke spullen. Het is bij FBTO mogelijk om volledig je eigen verzekering samen te stellen. FBTO is een onderdeel van Achmea, de grootste verzekeraar van Nederland. De thuisbasis van FBTO is Leeuwarden. FBTO heeft ongeveer rond de 500.000 klanten en 450 werknemers.

FBTO aanbiedingen en tarieven 2018

Profiteren van extra korting, actie's en aanbiedingen bij FBTO. Met onze onafhankelijke prijsvergelijkers kunt u alle tarieven van FBTO vergelijken. Zo weet u binnen enkele minuten of FBTO voor u de beste keuze is! Vervolgens kunt u overstappen naar FBTO of naar een andere aanbieder...

FBTO ervaringen

Geef FBTO een beoordeling

208 FBTO ervaringen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algehele indruk( Klik sterren om te beoordelen )
Hoogte premie (prijs)
'Eerlijkheid' product
Verkoopmethoden
Overstapproces
Service
Klachtafhandeling
Polisvoorwaarden
Facturatie
Inlogomgeving
Aanbevelenswaardig?

Hendrik
19/02/2018
via website
thumbs up

Omdat we voor onze wereldreis van 12 maanden goed verzekerd wilden zijn, hebben we alles bij de FBTO ondergebracht. Tijdens onze reis hebben we verschillende persoonlijke en materiële ongevallen gehad. Dit varieerde van geannuleerde vluchten, tot een defecte laptop en een behandeling in het ziekenhuis. In alle gevallen heeft de FBTO ons in de kou laten staan. Wij zijn hiervan erg geschrokken en hebben we ons de rest van de reis niet veilig gevoeld. Mijn advies is om niet een verzekering bij de FBTO af te sluiten maar op zoek te gaan naar een partij die daadwerkelijk is ingesteld op lange en verre reizen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
amk
Geen oordeel
23/12/2017
via website

waardeloos en crimineel

Nuttig? Ja   Nee

amk
Geen oordeel
23/12/2017
via website

Zelfde ervaring.

Onduidelijke verrekening van de premiebetalingen in 2015.

Met de data van de betalingen werd geknoeid.

Onbewust van een achterstand, kwam er zonder nader overleg, per juli 2017 plotseling een beslag door Syncasso/FBTO Zorg op de AOW en Zorgtoeslag van totaal E 200,– voor langer dan een half jaar.

Erger kan toch niet ?

Het klopt, Syncasso en de FBTO Zorg werken crimineel heel nauw samen met elkaar.

Er lijkt geen fatsoenlijk toezicht bij admin@fbto.nl en de Klantenservice.
Verzekerden worden er regelrecht bestolen.

Te gecompliceerd voor de Politie en de gevestigde orde ?

En wat doet onze ‘leuke en vlotte’ regering hier toch aan ?

De meeste incasso-bureau’s en boetes zijn onterecht en crimineel.

Nederland is het Wilde Westen geworden.

Verzoek om snelle en dringende actie van de wie dan ook.

============

Nuttig? Ja   Nee

Daniel
09/12/2017
via website
thumbs up

Pas geleden ben ik op vakantie geweest, er is toen bij mij ingebroken. Heel veel kleding gestolen en apparatuur. Nu heb ik een inboedelverzekering van FBTO. Ik heb dus direct hun opgebeld en 2 weken later kwam er een schade-expert. Schadebedrag was ongeveer 20.000 euro. Ik heb dus heel veel recensies gelezen en was best geschrokken van de reacties. Ik las dat FBTO heel moeilijk was met uitbetalen. Ik heb dus voor de zekerheid een Contraschade-expertise ingeschakeld. Dit houdt in dat hun alles voor mij gaan regelen en dat het contact vanaf dan alleen maar tussen schade-expert en Contraschade-expertise is. Ik werd wel op de hoogte gehouden door de schade-expert per mail. Ik heb heel wat bonnetjes ingeleverd en waar ik geen bon van had kreeg ik de dagwaarde. Nu is het zo dat ik na 6 weken ongeveer 16.000 euro kreeg van FBTO. Met dat bedrag kan ik gewoon weer mijn spullen kopen wat gestolen is. Dus mensen die lopen te klagen, ik weet het niet hoor. Of die betalen niet netjes hun verzekeringsgeld of er is wat anders mee. Ik was heel negatief toen ik alle recensies las, maar niks is minder waar. FBTO is een top verzekering, sowieso de woon en inboedelverzekering. Dus niet alles geloven wat je leest. Ik ben ieder geval blij dat FBTO mij goed heeft geholpen.Een dikke 10 van mij!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Claudia
06/11/2017
via website
thumbs down

Eind 2015 heb ik een autoverzekering afgesloten bij FBTO. Ik heb in Januari 2016 een kleine schade bij mijn buurman gereden wat uiteindelijk 1.300,- euro kostte. Ik heb het aangegeven bij mijn verzekeraar FBTO. Daarna heb ik NIKS meer gehoord. Ik heb ze ongeveer 10x gebeld en verschillende mails gestuurd waar ik nooit reactie op heb ontvangen. Uiteindelijk heb ik het in Oktober 2016 nog een keer gevraagd en pas toen kreeg ik een reactie op mijn mail dat de schade voldaan was aan mijn buurman. Zij hebben mij nooit de mogelijkheid geboden om de schade zelf te betalen, ze hebben mij 9 maanden lang niet eens verteld hoe hoog het schadebedrag was. Inmiddels sta ik op -5 schadevrije jaren en nu ik weer een nieuwe auto wil kopen kan dat niet omdat geen verzekeraar mij wil hebben.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
rds
Geen oordeel
29/07/2017
via website

Gelijke ervaring als het eerste commentaar: heel slechte mensen.

Na 2 jaar plotseling loonbeslag door Syncasso; alle premies 2015 voldaan.

Bewijzen aanwezig, maar ze geven nergens om.

Wie pakt ze aan ?

FBTO Zorg is criminele organisatie.

Geen enkele ster waardig.

Nuttig? Ja   Nee

arashy
13/01/2017
via website
thumbs down

Mensen doe geen zaken met FBTO!
In 2015 hebben we onze eigen risico van 2 keer een bedrag van 14.53 en 14.66 aan FBTO betaald eentje op 29-12-2015 en de andere op 25-11-2015 vervolgens een brief van Syncasso(deurwaarder) dat die bedragen nog open staan, Fbto gebeld en bewijzen getoond en het zou verder afgehandeld worden door hun dus nergens zorgen over maken, paar maanden later weer een brief deurwaarder voor een rechtbank zitting over het zelfde kwestie, weer heen en weer gebeld en bij fbto klacht ingediend en weer zou het geregeld worden want er was inderdaad op tijd betaald,8 maanden later dus nu kreeg ik van mijn werkgever te horen dat er loonbeslag is van deurwaarder voor ja hoor dezelfde kwestie, nu na 100 mails en 100 belletjes verder, wordt er gezegd dat het wel terecht is want ik had maar op de zitting aanwezig moeten zijn, want ik heb wel betaald maar de deurwaarder kosten( 547 euro) moeten nog wel betaald worden, er wordt gezegd dat een bedrag niet op tijd is betaald namelijk 14,66 is bij hun als betaald genoteerd op 1 April 2016 terwijl ik met bewijs(bank afschrift) laat zien dat het 25-11-2015 is betaald. ze willen maar niet luisteren en terwijl ze wel excuses aanbieden dat ze onze eerste klacht niet goed hebben afgehandeld dus zo krom dubbelzinnig, je voelt je machteloos terwijl je helemaal gelijk hebt, dit zijn gewoon criminele praktijken in mijn ogen, over de rug van hardwerkende mensen op deze manier geld verdienen, door mijn loonbeslag staat mijn baan op het spel omdat mijn baan gevoelig is en eist een gezonde financiële situatie, ik ga hier werk van maken , zal een advocaat in dienst nemen en via sociaal media en alle andere kanalen mijn stem laten horen en Nederland waarschuwen voor een amateuristische en onprofessionele bedrijf dat FBTO heet. ik zal ook geen genoegen nemen met een excuus.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Kees
06/01/2017
via website
thumbs down

Gooien bij het minste geringste met incassoprocedures en incassokosten. En zijn totaal niet geneigd om mee te denken of te zoeken naar een oplossing.
Ik doe mijn best om zo snel mogelijk van deze club factuurterroristen af te komen!!!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
1 3 4 5

FBTO ervaringen 2018

Heeft u ervaringen met FBTO en wilt u deze delen, dan bent u op het juiste adres. Op Overstapervaringen.nl kunt u FBTO beoordelen op diverse aspecten zoals algehele indruk, tarieven, eerlijkheid, overstapproces, service, klachtenafhandeling, kwaliteit, facturatie en meer.

Ons doel is altijd dat u snel en simpel de beste keuze kan maken en zorgeloos kan overstappen. Of u nu kiest voor FBTO of voor een andere aanbieder. Die keuze is aan u en wij helpen u graag!

FBTO 2.47 stars 208 reviews