Generic selectors
Exacte woorden
Titel
Content
Artikelen
Pagina's
Categorie
Energie
Internet
Mobiel
Verzekeren
5

Aanbiedingen

scores

Algehele indruk
Hoogte premie (prijs)
‘Eerlijkheid’ product
Verkoopmethoden
Overstapproces
Service
Klachtafhandeling
Polisvoorwaarden
Facturatie
Inlogomgeving
Aanbevelenswaardig?
82 positief – 125 negatief

Top 5

Schrijf ervaringen en maak zo kans op een gratis vvv waardebon van 50 euro!

FBTO

FBTO is een verzekeraar die opgericht is in 1956. De afkorting FBTO staat voor Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. Zo’n 50 jaar geleden was FBTO de eerste Nederlandse direct writer. FBTO heeft verschillende verzekeringen in de aanbiedingen voor de auto, huis en uw persoonlijke spullen. Het is bij FBTO mogelijk om volledig je eigen verzekering samen te stellen. FBTO is een onderdeel van Achmea, de grootste verzekeraar van Nederland. De thuisbasis van FBTO is Leeuwarden. FBTO heeft ongeveer rond de 500.000 klanten en 450 werknemers.

FBTO ervaringen

Geef FBTO een beoordeling

212 FBTO ervaringen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Algehele indruk( Klik sterren om te beoordelen )
Hoogte premie (prijs)
'Eerlijkheid' product
Verkoopmethoden
Overstapproces
Service
Klachtafhandeling
Polisvoorwaarden
Facturatie
Inlogomgeving
Aanbevelenswaardig?

Scrolllock
13/12/2016
via website
thumbs down

Onlangs telefonisch een inboedelverzekering afgesloten. Een belangrijke voorwaarde van mij was de dekking van schade door eigen huisdier(en) De verkoopster vroeg dit (op mijn verzoek) nog na aan een collega. Schade door eigen huisdieren zou onder de voorwaarden vallen.

Twee maanden later had de hond de bank kapot genaakt. Het indienen van de claim bleek niet mogelijk omdat de schade door onze eigen hond was veroorzaakt???

De mensen van de reguliere klantenservice zijn erg aardig en helpen je graag verder. De werknemers van de afdeling “claims” zijn een stuk minder vriendelijk en het niveau van de klachtenafdeling is ver onder de maat!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
J
03/12/2016
via website
thumbs down

Ik heb een zorgverzekering al 2 jaar bij FBTO gehad. Mijn ervaring is niet positief, omdat niet alles vergoed wordt bij hun. Pas geleden had ik een behandeling nodig, die door de chirurg uitgevoerd moest worden. FBTO wil dit niet vergoeden. Ook al had ik een verwijsbrief van de huisarts willen zij dit niet vergoeden. Ik heb bezwaar gemaakt tegen de beslissing maar FBTO wil de behandeling niet vergoeden! Als klant ben ik zeer teleurgesteld met FBTO en vindt dat ze heel onvriendelijk en onpersoonlijk zijn tegen de klant. Het enige wat ze wel vergoeden zijn mijn tandarts kosten met aanvulde tand verzekering, maar dit vind ik niet genoeg. In 2017, vervalt mijn collectiviteitskorting en moet ik €117 euro gaan betaling voor mijn premie. Dit vind ik te duur voor een zorgverzekering, die niet alles wil dekken en dus stap ik over!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
remy
04/03/2016
via website
thumbs down

Wat een slecht bedrijf een afrader voor iedereen ! als je de eerste factuur niet betaald besteden ze het meteen uit aan een incasso bureau. Ik betaal per maand 90 euro plus incasso kosten direct na 1 keer niet betalen is dit een totaal bedrag van 320 euro geworden!!! schandalig ik ben al 2 jaar klant altijd op tijd betaald.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Enjoy! the good life
15/12/2014
thumbs down

Zucht. Maar wéér contact opnemen met FBTO wanneer mijn tandartsfact betaald wordt en wanneer ik antwoord op mijn klacht krijg @FBTOWebcare

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Hart van Leeuwarden
14/12/2014
thumbs down

@Klacht @FBTO Kan mij daar niet in vinden tot nu toe maanden bezig met FBTO en klacht nog niet opgelost alleen erger gemaakt.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Sjoerd Klarenbeek
11/12/2014
thumbs down

@FBTOWebcare ik probeerde net een nota in te dienen met de FBTO app maar het werkte niet. In de Appstore veel soortgelijke meldingen.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Jeroen Daudey
22/11/2014
thumbs down

Nieuwe #fbto zorg polis binnen. Je bent nergens meer voor verzekerd maar betaald meer!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Martin Berghorst
21/11/2014
thumbs down

#FBTO oplichters ik dacht een restitutiepolis te hebben. Nergens in de e-mail staat dat ik een naturapolis heb. Schande, weg ermee

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Manon van Rooijen
21/11/2014
thumbs down

@FBTOWebcare we zullen zien of #FBTO nog steeds de beste voor mij is. #Netjes vind ik het allerminst

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Gerard Adelaar
18/11/2014
thumbs down

Misleiding. ‘Bij FBTO heb je altijd vrije keus van je zorgverleners. Of je nu een naturapolis of restitutiepolis hebt.’ @Zorgautoriteit

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
AM
17/11/2014
via twitter
AM (@AMweb_nl)
thumbs up

FBTO heeft vooralsnog goedkoopste zorgverzekering: Van de partijen die tot nu toe hun zorgpremie naar buiten h… http://t.co/jJHCP2vEn3

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Annet van Rijssen
13/11/2014
thumbs down

Wow, even een heads up van @FBTO over afschrijving groot bedrag was fijn geweest… #genantmomentinsupermarkt Niet heel klantvriendelijk…

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Van Dalen
11/11/2014
via twitter
Van Dalen (@Sabio_VD)
thumbs up

Goed gesprek gehad met Marja van de #FBTO.
Zo’n goede zorgverzekering hè met die keuze modules.
Goedkoop en goede bereikbaarheid, #TOP

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Chantal Melser
05/11/2014
thumbs down

Aardige verzekeringsmensen hoor, maar toch vervelend dat ik ze na iedere rekening van de ortho weer moet bellen #Fbto #fail

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Vogelvrije Huisarts
29/10/2014
thumbs down

FBTO #Achmea: 2x langs gaan bij een terminale patiënt: wordt maar één visite vergoed en de ander afgewezen. Goed zorgstelsel hè?

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
MGDF
22/10/2014
via twitter
MGDF (@MGDF62)
thumbs down

15 werkdagen kost het @FBTO om te verwerken dat ik geen mails meer van hen wil ontvangen, meldt het bedrijf mij. Idioot lang toch?

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Karin Hornstra
14/10/2014
thumbs up

Wow! Geen irritant bandje met keuzemogelijkheden, geen wachttijden, direct een medewerker aan de telefoon met verstand van zaken. Top #FBTO

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Jolanda
08/10/2014
via twitter
Jolanda (@Pirenzo)
thumbs up

Een pluim voor de schadeafdeling van @FBTO @FBTOWebcare. Volgens mij begrijpt dit bedrijf waar de behoefte ligt van de consument!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Melanie Stapelkamp
30/09/2014
thumbs up

Klantvriendelijkheid 100%. Bedankt! @FBTO

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Tolga
24/09/2014
via twitter
Tolga (@Tolga90)
thumbs down

wat een brok ellende is: @FBTOWebcare zeg.. Door hun fout bouw ik nu geen 5 jaar schade vrije jaren op. Voor mij geen #FBTO meer.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Rik Vroege
19/09/2014
via twitter
Rik Vroege (@RikZelf)
thumbs down

Wat een buitengewoon onsympathieke brief van #fbto. Straks bijbetalen, als je geen emailadres opgeeft? #arrogantie http://t.co/2m6eikbQQN

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Frank Verbrugge
19/09/2014
thumbs up

@JudithSalentijn @FBTO Absoluut, door de service denk ik gewoon: ik blijf heel mijn leven klant bij FBTO! 100% tevreden 🙂

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
MagiQsoft
16/09/2014
thumbs down

Standaard verhaal terug na klacht bij @FBTO Wat een waardeloze zorgverzekeraar, helaas nog paar maanden wachten voor ik kan overstappen

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Leonieke Hartmanns
12/09/2014
thumbs up

Autootje is weer netjes! Dure schade hoor, zo blij met mijn all-risk verz bij FBTO! Vervangende auto mee, geen eigen risico… Heerlijk!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Sharon
01/09/2014
thumbs down

Hè ja leuk, stap je eind vorig jaar over naar een nieuwe zorgverzekeraar @FBTO Blijft je oude (@VGZ) ook nog geld innen #ikrekenhetnietgoed

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Mark Snijder
29/08/2014
thumbs down

Ben helemaal klaar met die automatisch gegenereerde antwoord-mails van @FBTO Echt persoonlijk aandacht voor klant is er niet! #overstappen

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Nienskaja
26/08/2014
thumbs down

Wat is ‘t nut van modules aan&uitzetten wanneer je ze nodig hebt als dit voor “Tand” niet geldt? Comm. rondom die 6 mnd ONDUIDELIJK!!!

Zes maanden wachten tot je hem weer kon aanzetten, zo kwam het over. Maar na bellen blijkt het eerst 6 maanden premie betalen zijn voordat je gedekt bent! Oftewel: module altijd aan laten staan! Het is ook niet zo dat ik 3mnd na uitzetten nog gedekt ben #oneerlijk

Wat ‘n waardeloze regel omtrent deze module. Zou anders over gecommuniceerd moeten worden, DUIDELIJKER. En regel moet eerlijker! #fail

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Eugenie Sichterman
14/08/2014
thumbs down

Wat een K*T verzekering is FBTO. krijg een brief over een achterstand, blijken zij hun administratie niet op orde te hebben. # BOOS

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Jan Rijkes
11/08/2014
thumbs up

Net thuisgekomen na heerlijke #vakantie. Trof overstroomd toilet en schade aan houten vloer aan. @FBTO gebeld. Begrip en actie #service

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Nadine van Spanje
07/08/2014
thumbs up

Yogamatje bestellen op kosten van de #FBTO omdat ik 18 word! Thanks 🙂 #bol.combon

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
J00ST
05/08/2014
via twitter
J00ST (@__jvs__)
thumbs down

@FBTOWebcare Kan nu al een week niet inloggen in MijnFBTO; @fbto zegt dat het gwn zou moeten wrkn en laat het daarbij… #fbto #lastig

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
sjoukevds
27/07/2014
thumbs down

Net even @fbto autoverzekering nagekeken …. jongens jullie maken wel echt woekerwinsten! Kortom veel en veeeeeeeel te duurrrrrr…

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Joleen Dannenburg
25/07/2014
thumbs up

Wat ontzettend attent van@FBTO, zo voel je je als klant weer speciaal! #bedankt! http://t.co/0TqwCVW5OX

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Saske de Schepper
24/07/2014
thumbs down

FBTO zegt: “kies je eigen zorgverlener.” En ondertussen krijg je bij je huidige tandarts minder vergoed omdat ‘ie niet onder contract staat.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Morris Lane
22/07/2014
thumbs up

Beste verzekeraars, neem eens een voorbeeld aan @FBTO ! Veel beloven & nog meer doen ipv veel beloven en weinig doen #fbtopowerrrrrr

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Melvin Peeters
16/07/2014
thumbs up

Erg prettig geholpen door @FBTO vandaag! Groningse nuchterheid, gewoon goede service. 🙂

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Nathaly van der Zee
02/07/2014
thumbs up

@FBTO Erg bedankt voor jullie goede service vanmiddag (de heer Sinnema) bij de afhandeling van een schade! #service #tevredenklant

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Jacoby Mensinga
01/07/2014
thumbs up

Mag gezegd worden, mevrouw van @FBTO hielp mij zo goed en vriendelijk aan reisverzekering dat ik de premie vergeten ben te vragen. #blij

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Tiny Oostindie-Bos
23/06/2014
thumbs down

Leuk #FBTO ben je 2 jaar verzekert krijg je toch geen vergoeding voor ooglidcorrectie.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Wouter Verschuur
05/06/2014
thumbs down

@FBTO. Dank. Vertrouwen is totaal weg! In december telefonisch toezeggen zodat wij overstappen en nu je keutel intrekken. misselijkmakend!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Anastasia
24/05/2014
thumbs down

@FBTOWebcare hebben jullie echt 10 dagen nodig om antwoord te geven op een mail?!! #fail #schandalig #smh #fbto #tijdvooreenanderezorgverz.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Fozz
23/05/2014
via twitter
Fozz (@FozzyNL)
thumbs down

Verzekeringsbedrijven zijn niet echt bereid te helpen. Kleine lettertjes sluiten uit wat ik nodig hebt. #FBTO afrader!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Herwin Wevers
10/05/2014
thumbs down

Eerste ervaring met mijn nieuwe zorgverzekering FBTO is geen goede. Zorgkosten buitenland niet vergoed.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Ilse Harmelink
24/04/2014
thumbs up

FBTO behandelt email met zelfde snelheid als webcare. Wauw. Dat is vooruitgang #trots #fbto #marketing complimenten voor webteam daar.

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Bob et Iris
15/04/2014
thumbs down

#FBTO #service een nul, #vriendelijkheid een nul, #klantvriendelijkheid dikke nul! Onderdeel van #Achmea.
Ik zeg NIET doen!

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Carliefje
28/03/2014
thumbs up

@FBTO net zeer snel en prettig geholpen door jullie klantenservice #duimomhoog

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Teatrix77
13/03/2014
thumbs down

@FBTOWebcare Al vanaf 10-02 bezig om onrechtmatig afgeschreven geld van FBTO terug te krijgen. Na 3x contact mijn geld nog niet terug! #fail

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Richard Parker
11/03/2014
thumbs down

De “klantenservice” van @fbto en @FBTOWebcare is echt bedroevend slecht. Zou zich geen “service” mogen noemen… Is gewoon een zwart gat…

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Lieselotte
10/03/2014
thumbs up

Gebeld door FBTO, excuses gekregen van de vrouw die me naar mijn gevoel afsnauwde. Vond ik wel even fijn en netjes! Bedankt @FBTOWebcare 🙂

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
Richard Parker
10/03/2014
thumbs down

.@FBTO maakt het ID-fraudeurs erg makkelijk en laat klanten vervolgens stikken. Melding gedaan bij het CMI van ID-fraude. @FBTOWebcare

Nuttig? Ja   Nee

Bekijk mijn scores
1 2 3 4 5

Wat mensen over FBTO vertellen.

Heeft u ervaringen met FBTO en wilt u deze delen, dan bent u op het juiste adres. Op Overstapervaringen.nl kunt u elke aanbieder beoordelen op diverse aspecten zoals algehele indruk, tarieven, eerlijkheid, overstapproces, service, klachtenafhandeling, kwaliteit, facturatie en meer.

Ons doel is altijd dat u snel en simpel de beste keuze kan maken en zorgeloos kan overstappen. Die keuze is aan u en wij helpen u graag!

Aanbieders vergelijken

Met onze onafhankelijke vergelijkers kunt u alle tarieven en aanbiedingen vergelijken. Zo weet u binnen enkele minuten welk aanbod voor u de beste keuze is.

FBTO 2.51 stars 212 reviews